Omvänd inteckningar-den mörka side_

Omvänd inteckningar blir snabbt tal om utlåning industrin, en av de snabbast växande och mest populära produkterna ute är för några goda skäl. Varför frågar du?

Ett. Långivaren RESULTAT Långivare gör stora pengar på dessa lån. De är dyrare för konsumenten än en vanlig inteckning.

2. Minimal risk Risk för långivarna är minimal. Efter alla de är säkrade genom låntagarens hus.

Tre. MARKNADEN Över 72 miljoner kunder kommer att bli berättigade till produkten under de närmaste 5-10 åren som baby boomers vänder 62-en enorm marknad!

Det finns flera punkter som låntagare måste vara i fas med. Du har sett att långivare vill att du ska få en omvänd inteckning för de punkter som ovan. Låntagarna behöver tänka på många saker också.

Ett. Överväga alternativa LÅN Omvänd inteckningar kan vara ett dyrt sätt att låna pengar. Få gratis rådgivning.

2. ANSER offentliga förmåner Även om intäkterna är skattefria de kan påverka din rätt till vissa behöver baserade offentliga förmåner såsom Medicaid och Supplemental sociala förmåner. Få gratis rådgivning.

Tre. Förvirrande alternativ det finns många alternativ med omvänd inteckningar. Få gratis rådgivning.

4. Handla och jämföra Precis vad du vill köpa det är en stor biljett objekt du verkligen behöver för att handla och jämföra kostnader och intäkter från den myriad av långivare där ute. Få gratis rådgivning.

Den verkliga kärnan i mitt bekymmer här är bara en observation. Du har två viktiga ingredienser som traditionellt har gjorts för missbruk inom andra områden. De är i spel här så det finns potential för missbruk.

Ett. MASSOR AV PENGAR Pengar verkar tyvärr som en magnet när det gäller missbruk. Det finns mycket få motiverande faktorer i världen som överträffar pengar. Och det finns massor av pengar på bolånemarknaden. Få gratis rådgivning.

2. ÅLDER DEMOGRAPHICSSenior medborgarna för åren varit föremål för många en samvetslös bedragare. Det är marknaden för omvänd inteckningar-pensionärer. Få gratis rådgivning.

Det finns många bra punkter att få en omvänd inteckning. Som konsument måste du ha ögonen öppna och göra mer due diligence än normalt. Och nämnde jag att det finns kostnadsfri rådgivning tillgängligt thru HUD godkänd rådgivare.

Din strävan efter det bästa erbjudandet på ett bostadslån börjar med kunskap och information, du kan inte ha för mycket av heller.