omvänd inteckningar aktiverar avgående husägare

Det är en läskig tanke. Över boet 40 år, andelen av Australiens befolkning i åldern 65 år och äldre kommer nästan föröka sig. Med kontinuerlig expansion i kostnader för sjukvård och faktiska levnadskostnader, och en minskad förmåga att förlita sig på statliga assitance, många baby boomers dreading ett behov av att göra viktiga nedgraderingar i sin livsstil för att finansiera pension.

Populariteten av omvänd inteckningar kommer att öka, eftersom vår befolkning åldras. Ett hinder för att ta upp i omvänd inteckningar är en stark mentalitet bland pensionärer att vilja lämna så mycket som möjligt för sina barn.

Nackdelen? Räntan på finansiella lån kan vara upp till 1 till 2 procent högre än vanliga priser hem skuld och gradvis läggs på lånet under tiden. Men det lämpligt nyheten är att den finansiella skulden inte behöver betalas tillbaka förrän fastigheter säljs. I de flesta fall, dock, skulle barnen av pensionärer hellre se sin mamma och pappa utnyttja sina tillgångar för att upprätthålla en hög principen om levande och allmän tillfredsställelse än att lämna ett betydande förmögenhet till dem.

För att ta del av trycket nivå av åldrande axlar, är ekonomiska institutioner undersöker kontinuerligt produkter speciellt anpassade för att hjälpa pensionärer. Möt Reverse Mortgage.

Så hur fungerar det? Precis som namnet säger, fungerar en omvänd inteckning på samma sätt som en vanlig inteckning, bara det är långivaren som betalar husägare istället för tvärtom. Den bank eller långivare kommer att låna ut en procentsats (någonstans mellan 30 och 50 procent beroende på pensionärens ålder) av kostnaden för pensionär hem som en klumpsumma, eller regelbundna intäkter för att komplettera sparande eller pension.

Även känd som “Spendera Kids Inheritance” eller “ski-ing”, möjliggör omvänd inteckningar pension husägare att frigöra kapital i sina hem för att finansiera en modell av levande som annars skulle vara utom räckhåll. Med hjälp av en omvänd inteckning är den bästa lösningen för pensionärer att slå in i deras hem, vanligtvis en av deras största tillgångar, för kontanter.

“När man jobbar hela ditt liv, du får pension och vill njuta vilken tid du har kvar,” en pensionär sade.

Så om du drömmer om en ny bil, ett fartyg, renoveringar hem eller en kryssning runt om i världen, ta reda på från din långivare om en omvänd inteckning kan vara den perfekta lösningen för dig.