Omvänd inteckning viktiga fakta – vet du dem

Det finns många relevanta och viktiga fakta att komma ihåg om en omvänd inteckning. Först av allt, är detta en typ av inteckning eller lån som kan utnyttjas av pensionärer i Förenta staterna. Den åldersgräns för att utnyttja detta lån är sextiotvå år. Varje person som har uppnått denna ålder innan effektiviteten av avtalet av inteckning kommer att kvalificera sig. Varje individ å andra sidan, kan vem som enligt denna förinställd ålder begagna inte av denna inteckning som en allmän regel som föreskrivs i uppdrag av lagen. Hittills finns det för närvarande inga inspelade undantag som skulle tyda gäldenärer eller låntagare som är under den ålder som krävs som kunde uppbringa denna inteckning i hela Amerika.

Det andra är den maximala gräns som kan lånas i denna typ av inteckning eller lån ungefär runt $ 625.500. Detta är taket gräns oavsett den totala mängden av mark, byggnad eller hem som är föremål för inteckning. Gränsen har höjts från tidigare $ 200,000 före år 2008 och upp till $ 417.000 under det nämnda året innan höjs åter till $ 625.000. De finansiella experter och specialister har noga studerat höjningen genom att samla tillräckligt med data i hela USA varje år. Siffrorna kommer normalt justera igen inom de närmaste åren beroende på resultaten av de undersökningar beträffande detta omvänd inteckning.

För det tredje, den äldre låntagaren eller gäldenären, då mildare långivaren eller fordringsägare blir. Detta är den följde logiken eller allmän princip bakom detta omvänd inteckning eftersom det har särskilt gjorts för att bemöta den oro som gamla medborgare i USA Några av de strikta reglerna försvinner genom att ta hänsyn till åldern på låntagaren eller gäldenären . Det fjärde är rådgivning krävs när utnyttjar av denna typ av inteckning. Tredje part rådgivare brukar rådgivning i syfte att på lämpligt sätt förse gäldenären eller låntagare med alla nödvändiga bitar av information och kunskap om den inteckning som han eller hon kommer att få sig själv till.

Därefter kommer den ränta som kommer med det lånade pengar utgör en kvarstad på egendom, mark, hem eller byggnad som är föremål för inteckning. Det blir ingen utbetalning av räntan varje månad, istället kommer det totala räntebelopp bara läggas till titeln av fastigheten. Bara i fall låntagaren eller gäldenären underlåter att betala borgenären eller långivare, då denne kan utöva de rättigheter som en sådan kvarstad för att få betalt.

Slutligen utnyttjar denna typ av lån kräver att varje Varande eller aktiv inteckning lösas först. Som sådan måste en pensionär som vill utnyttja denna omvända inteckning betala först hans eller hennes befintliga inteckningar ur hans eller hennes personliga pengar innan de kvalificerade att få detta lån.