Omvänd inteckning typer

Krympande inkomster, stigande inflation och krossning skattelagstiftning gör det absolut nödvändigt att vid någon tidpunkt i en, aos liv och speciellt så under en, aos pensioneringen är en kvar som söker pengar för att finansiera ett hem förbättring, betala av en nuvarande inteckning, komplettera pensionsinkomster, eller betala för sjukvårdskostnader och man tittar på olika sätt att möta dessa behov utan en stor upprörd till en, AOS finansiell ställning. Reverse Mortgage har visat sig vara ett välkommet alternativ söks av många äldre amerikaner överväger att det tillåter husägare att omvandla en del av det egna kapitalet i sina hem till kontanter utan att behöva sälja sina hem eller ta på sig ytterligare månatliga räkningar.

Till skillnad från vanlig inteckning där man gör månatliga betalningar till långivaren, i en, Äúreverse, au inteckning, får man pengar från långivare och allmänhet behöver inte betala tillbaka så länge som man lever i en, aos hem. Istället är lånet återställas i händelse av en, aos död, försäljning av egendom, eller när man inte längre upptar den egendom som en, aos huvudsakliga bostad. Omvänd
inteckningar kan hjälpa husägare som är rika på fastigheter men ont om pengar stanna i sina hem och ändå uppfylla sina ekonomiska förpliktelser.

För att kvalificera sig för de flesta omvänd inteckningar, måste du vara minst 62 och bor i ett, AOS själv ägt hem. Behållningen av en omvänd inteckning är i allmänhet skattefria, och många omvänd inteckningar har ingen inkomst begränsningar.

tre typer av omvänd inteckningar

Det finns tre grundläggande typer av omvänd inteckning, den första är den enda syftet omvänd inteckning, som erbjuds av vissa statliga och lokala myndigheter och ideella organisationer. Single-purpose omvänd inteckningar har generellt mycket låga kostnader, är inte tillgängliga överallt, och kan bara kan användas för ett ändamål som anges av regeringen eller ideell långivare, till exempel, att betala för reparationer i hemmet, förbättringar eller fastighetsskatt. I de flesta fall kan man kvalificera sig för dessa lån endast om man är AOS inkomster under en viss nivå.

Sedan har vi de federalt försäkrade omvänd inteckningar, som är kända som Conversion Home Equity inteckningar (HECMs), och backas upp av Institutionen för bostäder och stadsutveckling.