omvänd inteckning som en finansiell planering verktyg

Användningen av en omvänd inteckning som ett verktyg för finansiell planering har blivit ett mer populärt alternativ under de senaste åren. Inteckningar av denna typ tillåter husägare som har uppnått 62 års ålder för att ta ett lån på sin primära bostad och utnyttja dessa tillgångar på ett sätt som de väljer. Eftersom det inte finns några gränser för hur dessa medel kan användas, många äldre tycker att det är möjligt att genomföra ett brett spektrum av finansiella mål genom att ingå i en omvänd inteckning, vilket gör det mycket lättare att nå sina personliga finansiella mål för pensionering år.

En gemensam angelägenhet för många människor som närmar sig 65 års ålder är att det inte kommer att finnas tillräckligt med pengar för att stödja dem på ett rättvist sätt under sin pensionering år. Detta kan bero på att pensionerna sig inte erbjuda avkastningen ursprungligen förväntat, eller omständigheter under tidigare år utplånade några av de reserver som fanns på plats för senare år. Oavsett anledning, kan en omvänd inteckning vara ett idealiskt sätt att se till att husägare har en säker och bekväm plats att bo och samtidigt ha pengar för att ta hand om grundläggande levnadskostnader.

Eftersom villkoren för omvänd inteckning kräver att husägare betala av eventuella panträtter förknippade med fastigheten, det finns inga bekymmer om utmätning på grund av underlåtenhet att betala en befintlig inteckning eller andra lån där fastigheten används som säkerhet. När den kombineras med det faktum att villkoren för en omvänd inteckning kräver att husägare kvar i hans eller hennes hem för kontraktets löptid, garanterar denna typ av ekonomisk överenskommelse gott att husägare har en plats att leva hela pensionering år. Den trygghet som kommer av denna kunskap kan gå en lång väg mot att se de sista åren i livet är roligare.

Tillsammans med att göra det möjligt att ordna finanserna så det finns ingen oro för att förlora hemmet, kan en omvänd inteckning hjälper också att se till att det finns pengar som kommer in regelbundet för att möta de vanliga levnadskostnader. Genom att arrangera för betalningarna från långivaren att anlända i månatliga rater, skapar husägare faktiskt en stadig inkomstkälla som är pålitlig och konsekvent. Använda en direkt metod deposition låter medlen att automatiskt sätta in på bankkontot för val. Därifrån kan husägare använda pengarna för att betala räkningar eller flytta pengar till ett sparkonto där det kan tjäna lite intresse tills det behövs av någon anledning.

Det finns mer än ett sätt att få intäkter från en omvänd inteckning. Om husägare inte kräver en stadig ström av intäkter för att hantera levnadsomkostnader, men vill vara förberedd i händelse av oförutsedda utgifter, såsom en lång sjukhusvistelse, kan gå med en kredit vara lösningen. Inrättandet av denna typ av konto med långivaren gör det möjligt att komma åt och utnyttja hem kapital när det behövs. Som ett stöd till pensioner och andra pensionssystem, går kredit en lång väg mot att se till att husägare inte behöver oroa sig för hur man ska hantera nödsituationer och andra händelser som annars skulle förbruka de medel som avsatts för pensionering.

Att gå med ett engångsbelopp på en omvänd inteckning kan också vara en effektiv ekonomisk strategi. Detta kan göra det möjligt för husägare att göra investeringar som ger någon form av avkastning över tiden, utan att doppa i pensioner och andra resurser som byggts upp under de arbetande åren. Till exempel kan husägare ta en del av klumpsumma och sätta in den i ett sparkonto, ägna en annan del att köpa aktier och obligationer, och använd resten till att göra förbättringar till hemmet som ökar sitt marknadsvärde. Som ett resultat, nettovärdet av de husägare ökar, och sedan arvingar har möjlighet att sälja hemmet, betala resterande belopp på omvänd inteckning, och har tillgång till några pengar kvar efter lösa dödsboet.

Eftersom det finns så många sätt att använda en omvänd inteckning som ett effektivt ekonomiskt verktyg, bör husägare prata med finansiella planerare innan du tar ut inteckning. Om du gör det hjälper till att förse husägare med idéer om hur man använder de medel som mottagits för att nå specifika finansiella mål samt öka ekonomisk trygghet under ålderdomen. Även om inte alla är berättigad till en omvänd inteckning, är det väl värt tiden för alla som äger en primär bostad och är över 62 års ålder för att undersöka möjligheterna.