Omvänd inteckning och nackdelar – fakta du bör Kow

Omvänd inteckningar har blivit allt populärare de senaste åren och det verkar som de kommer att fortsätta att göra det i framtiden. Men, som allt, det finns bra och dåliga. Här är en titt på omvänd inteckning och nackdelar för att hjälpa dig att avgöra om detta är något du vill fortsätta.

proffsen

En omvänd inteckning är extremt lätt att kvalificera sig för om du äger ditt hem. Du kommer inte att behöva gå igenom inkomst kontroll eller oroa sig för en viss kredit värdering för att få pengar. De har även en omvänd gård inteckning om du äger din egen gård.

Du har ett val i hur medlen sprids, antingen i en klumpsumma eller genom en månatlig betalningsplan.

Du behöver inte göra månatliga betalningar på lånade medel. Åtminstone inte förrän du försvinna eller sälja huset.

Du behöver aldrig oroa dig för att vara upp och ned eftersom du aldrig behöver betala tillbaka mer än vad hemmet är faktiskt värt, oavsett hur mycket högre lånet balans kan vara.

Inbetalning på din omvänd inteckning är skattefria.

nackdelar

En av de största nackdelarna med denna typ av inteckning är att de relaterade avsluta kostnader och avgifter kan vara mycket hög. I själva verket kommer du att finna att många av dessa kostnader nästan är dubbelt vad de är på en konventionell bostadslån.

Dina arvingar kommer att få betala av lånet balans när du passerar.
Alla fastighetsskatt måste hållas aktuell och lånet kan kallas in

Slutligen kan en omvänd inteckning har en stor inverkan på dina kvalifikationer för Medicaid, SSI och andra statliga och federala förmåner. Du måste kolla in det här för att se hur det skulle påverka dig innan du går vidare om du är beroende av dessa förmåner.

Du kommer att behöva gå och prata med en omvänd inteckning rådgivare innan de godkänns för lånet.

Dessa är några av de viktigaste för-och nackdelar för att vända inteckningar som du behöver vara medveten om innan några beslut om att fullfölja en.