Omvänd inteckning nackdelar – sanningen om den senaste flugan i inteckning industrin

Om du är intresserad av att söka en omvänd inteckning, är du förmodligen redan medveten om de många fördelar det ger dig. Att kunna peka på att det egna kapitalet i ditt hem för personligt bruk, utan att behöva betala tillbaka, definitivt låter som en bra idé. Det finns dock vissa nackdelar med en omvänd inteckning. Här är några saker att tänka på.

Först av allt, en omvänd alternativ inteckning, medan det ger dig extra fickpengar, är ännu en skuld du så småningom drabbas. Du har arbetat hårt för att betala av saldot på ditt hem, och ansöker om en omvänd inteckning kommer effektivt att föra den skulden på dig igen, även om det inte behöver vara omedelbart återbetalas. Sant, du eller dina arvingar inte behöva betala förrän du försvinna eller hem säljs, men faktum kvarstår att det är inte gratis pengar, inte tillfaller det intresse, och det kommer så småningom att betalas tillbaka i sin helhet.

Vidare kommer en omvänd inteckning minska värdet på hemmet när det blir dags att sälja den. Låt oss förklara vad detta betyder. Om du säljer hemmet, måste intäkterna från försäljningen ska användas för att betala av den omvända inteckning först. Till exempel, om du tar ut inteckning för $ 50.000 och hem säljs för $ 60.000, håller du bara $ 10,000 eftersom lånet måste betalas först, precis som i en vanlig inteckning situation. Det innebär att du får mycket mindre från försäljningen än du hade hoppats på. Å andra sidan, om hemmet har redan lönat sig och du inte väljer att ta ut den omvända alternativet, skulle du behålla 100% av intäkterna.

Sist av allt, kan en omvänd alternativ inteckning vara ofördelaktigt på grund av den börda det skulle innebära för dina arvingar om du gått bort. Som du förmodligen vet, inte har pengar inte får betalas ut förrän du dör, om du väljer att stanna kvar i hemmet för resten av ditt liv. Men har du pausat överväga om dina arvingar verkligen kan betala tillbaka en så stor summa? Naturligtvis skulle intäkterna från försäljningen av huset hjälpa, men vad händer om de behöver använda en del av dessa pengar för andra utgifter som din begravning? Eller vad händer om hemmet aldrig såldes alls? Även om du tog ut en liten omvänd inteckning på $ 10.000, är ??dina barn verkligen kunna betala tillbaka en så stor summa på egen hand?

Dessa är några nackdelar att allvarligt överväga innan du ansöker om en omvänd inteckning.