omvänd inteckning miniräknare viktiga verktyg för framtida låntagare

En omvänd inteckning räknare är ett online-verktyg som används för att fastställa utbetalning man kan förvänta sig att få från en omvänd inteckning. Förutom utbetalningar kommer många räknare beräknar också en låntagarens förväntade avsluta kostnader, ränta och inteckning försäkringspremier. Dessa verktyg används vanligtvis för att hjälpa låntagare avgöra om de skulle vara berättigade till ett lån, samt hur mycket de skulle kvalificera sig för om de väljer att tillämpa.

hur man använder en omvänd inteckning miniräknare

För att använda en omvänd inteckning miniräknare, låntagare kommer in sin ålder, det uppskattade värdet av deras hem, postnummer, och återstoden av sitt bolån, om tillämpligt. Räknaren kommer att använda denna information för att avgöra om låntagaren skulle kvalificera sig för en omvänd inteckning lån baserat på hans eller hennes ålder och storlek på eget kapital.

Låntagare som skulle vara kvalificerade för en omvänd inteckning visas några olika alternativ. I många fall, kommer konsumenterna att visas hur mycket de skulle kvalificera sig för genom en fast ränta HECM Standard, en justerbar ränta HECM standard, och en HECM Saver. Konsumenterna kommer också att visas hur mycket de kan förvänta sig att få om de väljer att acceptera sina pengar i en klumpsumma, kredit, eller ta emot månatliga betalningar.

Många räknare beräknar även utbetalningar som grundar sig på en kombination av betalningsalternativ. Till exempel kan en person som vill få en del av sina pengar som en klumpsumma och den återstående delen som månatliga betalningar. Detta är ett populärt alternativ med låntagare som kommer att betala av sina bolån med en del av sina vinster.

Konsumenterna skulle också kunna beräkna sin förväntade ränta, inteckning försäkringspremier, avsluta kostnader, och lånet originering avgift. Detta görs för att hjälpa konsumenterna att jämföra beräknade utbetalning med den summa pengar som de kan räkna med att betala för ett lån. Även avgifter kan rullas in i en omvänd hypotekslån, är de fortfarande viktiga att beakta. Eventuella avgifter rullade in ett lån måste återbetalas, jämte ränta, en gång hem säljs.

vad man ska komma ihåg när man använder en omvänd inteckning miniräknare

När du använder en omvänd inteckning miniräknare, måste konsumenterna förstå att de beräkningar som de får är uppskattningar. En omvänd inteckning räknaren kommer inte att kunna berätta en konsument om huruvida han eller hon definitivt skulle kvalificera sig för ett lån. Dessa räknare är helt enkelt erbjuds för att ge konsumenterna en uppfattning om vad de skulle kunna kvalificera sig för.

Inteckning räknare är bra verktyg för potentiella låntagare att använda innan du ansöker om ett lån. Till en början kan omvänd inteckningar verka överväldigande. Det finns inte bara flera olika lån och typer betalning, men låntagarna är skyldiga att betala vissa avgifter, avsluta kostnader, och inteckning försäkringspremier. Omvänd inteckning räknare lägga ut en konsuments olika alternativ, vilket gör dem mycket lättare att förstå.

Målet med att använda en miniräknare är att förstå hur en omvänd inteckning kan dra en individ. Efter att ha använt en omvänd inteckning miniräknare, bör en låntagare komma undan med en bättre förståelse av dessa lån, liksom deras eventuella berättigande.