omvänd inteckning miniräknare

Omvänd inteckningar, vilka inteckningar som utformats speciellt för medborgare som är 62 år eller äldre, kan vara ganska förvirrande för många människor. Även om ytan aspekter av omvänd hypotekslån är lätta att förstå, är det fortfarande svårt att avgöra hur mycket pengar en person är berättigad till. Dessutom skulle många människor mycket hellre ha en grundläggande uppfattning om vad de kommer att kunna få från en viss omvänd inteckning långivare förväg än att behöva genomlida alla de försäljningsargument som kommer utan tvekan att kastas under en oskyldig förfrågan

Först av allt, är det viktigt att känna till grunderna i vad en omvänd inteckning är. Omvänd bolån skiljer sig från vanliga bolån på två huvudsakliga sätt, varav det första är det faktum att omvänd hypotekslån är endast tillgänglig för medborgarna 62 år eller äldre, och andra som är att långivaren av en omvänd hypotekslån låntagaren betalar , i stället för tvärtom (vilket är vanligt med en vanlig hypotekslån). Detta innebär att människor som har en omvänd hypotekslån faktiskt betalas i en klumpsumma, månatliga höjningar (förutsatt att låntagaren förblir i hushållet som en princip plats), periodiska krediter, eller en kombination därav. Låntagaren har möjlighet att göra vad han eller hon vill göra med pengarna. Om och när låntagaren blir avlidne, måste flytta någon annanstans för vård av familj eller äldreboende, eller bestämmer sig för att sälja, då långivaren behåller alla pengar görs från fastigheten säljande belopp som avkastning för omvänd hypotekslån. Om en persons egendom säljer för mer än lånebeloppet grund, då låntagaren eller arvingen (er) får skillnaden, om egendomen säljs för mindre än lånebeloppet beror då försäkringen kommer att täcka olika.

För många människor är det svårt att avgöra i förväg hur mycket pengar de är berättigade att lånas från en omvänd inteckning långivare. Lyckligtvis finns det omvänd inteckning räknare placerade på nätet, och på många olika platser. Omvänd inteckning räknare är ett snabbt och bekvämt sätt för medborgare som är intresserade av att söka en omvänd inteckning till ungefär avgöra hur mycket pengar de kan få. Till exempel har AARP hemsida en Reverse Mortgage Calculator, allt som en person måste göra är att skriva in sig i när han eller hon föddes, då personens make eller annan medarbetare föddes (om tillgängligt), en grov uppskattning av hur mycket personen hus är värt, och personens postnummer. Walla! Fyra enkla frågor och du har en bättre uppfattning om vilken typ av fantastiska fördelar du kan få från en omvänd inteckning. Omvänd inteckning räknare är oftast otroligt exakt, och tar knappt någon tid att fungera.