omvänd inteckning långivare

Du har fattat beslutet att du behöver lite extra hjälp med att uppfylla din månatliga ekonomiska förpliktelser. En av de bästa alternativen för dem som är över sextiotvå år som äger sina egna hem är en omvänd inteckning. Istället för att du betalar banken varje månad, kommer banken betalar faktiskt dig. Lånet kan tas ut som en klumpsumma, en fast månatlig betalning eller som en kredit. Du behöver inte betala tillbaka lånet tills du säljer din bostad eller flytta ut permanent. Det finns många omvänd inteckning långivare såsom banker och kreditinstitut som du kan kontakta för att få information om dessa lån. Priser kan variera så att du kommer att vilja kolla runt med olika banker innan beslut fattas. Det finns flera typer av omvänd hypotekslån och de inkluderar följande:

Home Equity Conversion Mortgage – HECMs är de äldsta typerna av omvänd hypotekslån och mest populära. De är försäkrade av den federala regeringen genom Federal Housing Administration, som är en del av det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling. Mängden pengar du kan ta ut som en omvänd hypotekslån beror på din ålder, det beräknade värdet på ditt hem, aktuella räntor och placeringen av ditt hem. Ju äldre du är, och ju högre eget kapital (vad det skulle sälja för mindre vad du fortfarande är skyldig), kan den högre lånebeloppet vara. För 2006 är den låneram för ett hem i ett landsbygdsområde $ 200,160 medan gränsen för högkostnadsområden är $ 362.790.

En annan omvänd hem inteckning produkt som du kan få från en långivare är Fannie Mae hemmamålvakten. Fannie Mae är den största investeraren av bolån i landet och en stor investerare i omvänd inteckningar. Fannie Mae utvecklat en egen produkt omvänd inteckning som ett alternativ till HECM att möta behoven hos kunder som hade ett högre fastighetsvärde på deras hem. Hemmamålvakten lån kan vara större än HECMs eftersom deras inteckning limiten är högre. En annan Fannie Mae omvänd inteckning produkt är hemmamålvakten för hem programmet för köp. Detta är för pensionärer som vill använda den omvända hypotekslån för att köpa ett nytt hem. Till exempel, låt oss säga att någon sålde sitt hem för en $ 60.000 vinst och vill köpa ett nytt hus för $ 100.000. Han kunde få en omvänd inteckning använda pengar från en hemmamålvakten lån så att han inte skulle behöva använda sina besparingar för att köpa dyrare bostad.

Möjligheterna är oändliga för upplåning mot eget kapital i ditt hem från omvänd inteckning långivare du kan lita på.