Omvänd inteckning information om fördelar och nackdelar konsumenter behöver veta

Omvänd bolån är något kontroversiella lån. Medan de flesta experter erkänner de uppenbara fördelar som dessa lån erbjuda, några varnar också konsumenterna att gå försiktigt fram. Beslutet att få en omvänd inteckning är inte en som bör ta lätt på. Samtidigt söker omvänd inteckning information konsumenterna behöver för att se till att de förstår både fördelar och nackdelar med dessa lån.

ärlig omvänd inteckning uppgifter: nackdelar varje låntagare måste tänka

För väl avrundad omvänd inteckning information måste konsumenterna veta att omvänd inteckningar inte utgör vissa nackdelar. Vanligast är konsumenterna varnas för att omvänd hypotekslån är dyra. Liksom andra bolån, dessa lån löper med ränta och är föremål för olika avgifter. Låntagarna är också skyldiga att betala premier försäkringar för hypotekslån, har deras hem bedömas, och betala för en HUD-godkända rådgivning session. Medan de flesta av dessa kostnader är rullade i lånet, måste de så småningom återbetalas.

För att välja den mest fördelaktiga lån, låntagare uppmanas att jämföra alla sina olika alternativ innan du tar en omvänd inteckning. I de flesta fall kommer hem kapital lån vara billigare. Skillnaden är att låntagarna måste göra månatliga betalningar på bostadslån eget kapital, medan en omvänd inteckning inte kommer att kräva återbetalning tills en låntagare inte längre ockuperar bostad. Låntagare som är kassa-fattiga finner typiskt denna förmån värt den extra kostnaden.

Konsumenterna är ibland också varnat för att en omvänd inteckning kan påverka deras rätt till statligt stöd. Lyckligtvis medan denna omvända information visas ofta delad, är det bara något sant. Under inga omständigheter kommer en omvänd inteckning påverka ens social trygghet eller Medicare fördelar.

Medicaid och Supplemental Security Income (SSI), å andra sidan, skulle kunna påverkas. Eftersom dessa program kräver enskilda mottagare för att ha under $ 2.000 i likvida medel och par att ha mindre än $ 3,000, kanske omvänd inteckning fortsätter påverka behörighet. Detta är dock bara sant om intäkterna inte spenderas inom kalendermånad de tas emot. Det är mycket möjligt att en omvänd inteckning inte kommer att påverka en persons statligt stöd alls.

Många konsumenter oroar också om att utnyttja sina hem kapital för tidigt. Upplåning mot ett eget kapital är alltid en risk. För att minska denna risk, är konsumenterna uppmanas att överväga om det nu är rätt tidpunkt att ta en omvänd inteckning. Det är dock viktigt att komma ihåg att dagens låga räntor kanske inte för evigt. Samtidigt söker omvänd inteckning information bör konsumenterna bestämma noga den bästa tiden för att få ett lån.

Omvänd inteckning information om: hur dessa lån verkligen gynna låntagare

Förutom den negativa omvänd inteckning information, det finns många fördelar att medföra att konsumenterna dessa lån. Den största fördelen är att omvänd hypotekslån hjälpa kämpande låntagare stanna i sina hem och eventuellt öka sitt kassaflöde.

Enligt March 2008 Aktuell Population Survey sammanställts av Congressional Research Service, över 40% av mottagarna är beroende av sina sociala förmåner för mer än 90% av sin inkomst. Idag, många pensionärer är kassa-fattiga men rika på eget kapital. En omvänd inteckning kan seniorer att omvandla detta kapital till användbar kontanter.

En annan fördel är att intäkterna från dessa lån är skattefria. Konsumenterna kan använda sina intäkter för att betala av sina hus, betala medicinska räkningar, eller bara njuta av den extra inkomsten. Tills låntagare lämnar hemmet eller underlåter att följa villkoren för sina lån, kommer lånet behöver inte återbetalas. Av den tillgängliga omvänd inteckning information är denna unika fördel vad som inspirerar många seniorer att välja en omvänd inteckning över andra lån alternativ.