omvänd inteckning information om de hecm alternativ för seniorer

En hecm, eller Home Equity Conversion Mortgage, är en typ av lån försäkrad av Federal Housing Administration (FHA) som gör att äldre villaägare att dra tillbaka en del av det egna kapitalet i deras hem. Idag, HECMs utgör mer än 90% av alla omvänd hypotekslån. Resten av dessa lån är oftast finansieras av ideella organisationer och privata institutioner.

När du letar efter omvänd inteckning information, kommer de flesta seniorer upptäcker snabbt att det finns mer att HECMs än tidigare insett. Seniorer som vill ha ett federalt försäkrade vända inteckning kommer att behöva välja mellan två olika lån produkter: HECM Standard och HECM Saver. FHA erbjuder också HECM för programmet för köp, vilket gör det möjligt för äldre att köpa en ny primär bostad med intäkterna från en omvänd inteckning.

omvänd inteckning uppgifter: hecm standard vs hecm sparare

Den HECM Standard är FHA äldsta omvänd inteckning produkt. Den HECM Saver senare infördes i oktober 2010. Även om båda alternativen ger konsumenterna möjlighet att omvandla en del av deras hem kapital till kontanter, bör seniorer söker omvänd inteckning information OBS två viktiga skillnader mellan de två lån produkter.

Som namnet antyder, var HECM Saver utformade för att minska kostnaderna för att ta en omvänd inteckning. Med HECM Standard, är pensionärer måste betala en upfront premie försäkringar för hypotekslån (MIP) motsvarande 2% av sin fordran belopp. Den HECM Saver kräver endast en upfront MIP på 0,01%. Båda produkterna, dock löper med en årlig MIP på 1,25%.

Tyvärr, tillsammans med minskade kostnader, erbjuder HECM Saver också lägre utbetalningar. I genomsnitt kommer pensionärer får mellan 10 och 18% mindre med HECM Saver. För att välja en produkt, måste pensionärer överväga detta omvänd inteckning information och avgöra om lägre kostnader eller en högre utbetalning är viktigare för deras specifika situation.

omvänd inteckning information om tillgängliga betalningsalternativ

Förutom att välja ett lån produkt, måste låntagare också besluta hur de vill ha sina intäkter. Omvänd inteckning intäkterna måste först användas till att betala eventuella panträtter, som ett befintligt hypotekslån, mot en fastighet. Om det finns intäkter kvar, kan låntagarna välja att få sina återstående likvid flera olika sätt.
Seniorer kan välja att få sina intäkter som en kredit, långsiktiga betalningar, betalningar besittningsrätt, modifierade sikt betalningar, eller modifierade betalningar besittningsrätt. Låntagare som väljer att ta emot sikt betalningar kommer att få fasta månatliga betalningar för en viss tid. Tenure betalningar är månatliga betalningar som fortsätter så länge en låntagare förblir i hans eller hennes hem. Låntagare som väljer att öppna en kredit kommer att ha fri tillgång till sina medel, vilket kommer att öka som hemmet uppskattar i värde. Den modifierade löptid och modifierade besittningsrätt alternativ kombinerar en kredit med något av orden eller besittningsrätt betalningar.

Med alla de alternativ som finns, kan omvänd inteckningar verkar komplicerat. Lyckligtvis, pensionärer som hoppas få en omvänd inteckning har en stor omvänd inteckning information tillgänglig för dem. Seniorer som vill ha mer personlig information om omvänd inteckning kan kontakta en FHA-godkänd rådgivare eller inteckning professionell för att få en bättre förståelse av dessa lån.