omvänd inteckning Information för seniorer

En omvänd inteckning används för att betraktas som en sista utväg alternativ för de så kallade, “kontant fastspända” pensionärer som behövs för att utnyttja hem kapital för att få ekonomisk hjälp under pensionstiden. Men med bostadspriserna i hela landet minskat med häpnadsväckande priser, samt finansiella tillgångar som avdunstar i den värsta ekonomiska nedgången sedan den stora depressionen, är fler och fler pensionärer vänder sig till en omvänd inteckning som en nödvändig åtgärd för att den finansiella krisen. Denna artikel kommer att omfatta allmän information så att du kommer att ha en grundläggande uppfattning om vad en omvänd inteckning är och vad de kvalifikationer för att få en.

Som ni kanske vet, är omvänd inteckningar blir mer mainstream för varje dag. Fler långivare än någonsin tidigare, erbjuder denna typ av lån och varje år att efterfrågan växer. Det är inte bara den ekonomiska krisen som har främjat detta, men det är också den ökade förväntade livslängden, de ökade vårdkostnader för pensionärer, och de totala ökade kostnader för dagliga väsentligheter.

Så vad exakt är en omvänd inteckning?

En omvänd inteckning är en unik typ av hem kapital lån som kan ge livstid skattefri inkomst till pensionärer 62 år eller äldre. Äldre villaägare som har ackumulerat stora mängder kapital under många års homeownership, har nu ett sätt att utnyttja denna tillgång genom en omvänd inteckning och aldrig göra annat månatliga inteckning betalning så länge de bor i hemmet. Före detta finansiella instrument fanns tillgängliga det enda sättet att utnyttja denna tillgång var att sälja hemmet. De flesta människor tycker inte att detta är ett godtagbart alternativ i detta skede av livet.

hur fungerar en omvänd inteckning arbete?

En omvänd inteckning fungerar på exakt motsatt sätt som en “framåt” eller vanlig bolån fungerar. AARP antyder, att ett sätt att tänka på detta lån är att visualisera det som en “stigande skulder – fallande equity” lån. Detta skiljer sig mycket från köpet inteckning du använde år sedan när du köpte ditt hem. Detta lån ansågs vara en “stigande equity – fallande skuld” lån. Även om det var skönt att veta att du skulle bygga upp eget kapital under åren och arbetar mot att bli inteckning gratis, nu när du är där, kanske du känner lite hus rika och kontanter fattiga. Ja, är det hem lönat eller nästan så, men du kan ha svårt att gå ihop från ett kassaflöde synpunkt. Din största tillgång kan mycket väl vara ditt hem. Men det enda sättet du kan få tillgång till kontanter, annat än genom en omvänd inteckning är att sälja din bostad. Därför kan nu vara det perfekta tillfället att överväga vända knacka in ditt hem kapital för att få ekonomisk frihet du förtjänar.

Med en omvänd inteckning, betalar långivaren husägare skattefria utbetalningar baserade på det egna kapitalet i hemmet, räntan och åldern av ägarna. Den äldre är inte skyldig att ge upp titel, sälja hem, eller göra månatliga inteckning betalningar. Betalningen strömmen “omvända” och långivaren nu gör utbetalningar till husägare så länge senior fortsätter bor i hemmet. Det finns ingen inkomst, medicinsk eller krav kredit för att kvalificera sig för denna typ av bostadslån. Pengarna kan användas för något purpose.A Reverse Mortgage är ett säkert sätt för seniorer att komma hem kapital utan att göra månatliga inteckning betalningar. Den HECM Reverse Mortgage Loan, som godkändes av HUD och försäkrad av FHA är den mest populära omvänd inteckning som erbjuds idag. Syftet med denna typ av lån är att tillåta dig att få pengar från ditt hem, utan skyldighet från din sida att göra månatliga inteckning betalningar. Den sanna skönheten i detta lån är att det inte kräver någon återbetalning så länge du bor i ditt hem.

hur mycket pengar kan du få?

lånebeloppet bestäms av;

värdet på hemmet

ålder den yngsta låntagaren

den aktuella räntan

Vissa människor är under missuppfattningen att för att få en omvänd inteckning allt de behöver är att äga ett hem, oavsett hur mycket som fortfarande är skyldig på befintliga lån. De tror på detta lån som en typisk konventionell refinansiera transaktion där lånebeloppet kan vara mycket nära värdet på hemmet. Detta är dock inte fallet med en här typen av inteckning. Eget kapital är den viktigaste komponenten i att bestämma en låntagarens rätt till en omvänd inteckning.

För att vara berättigad måste det finnas betydande eget kapital i fastigheten. Minimalt, bör det egna kapitalet vara i området 50 till 60% av marknadsvärdet, beroende på åldern hos de husägare och aktuella räntor. Anledningen kapitalandelsmetoden kravet är så högt beror på att kapitalet ska pågå den förväntade livslängden för de yngsta låntagaren. Till exempel om den yngsta husägare har precis fyllt 62 (vilket är den lägsta ålder som krävs för att vara berättigad) de pengar som betalas ut till pensionärer från deras samlade egna kapital, skulle kunna ha för att hålla 30 + år.

kvalifikationskrav

Alla ägare på titeln till hemmet måste vara minst 62 år gammal

Det bör finnas en stor mängd kapital i hemmet

Hemmet ska vara den primära bostad för alla låntagare

Hemmet ska vara:

Single Family, Condo, Town-hem, 2-4 ägare ockuperade hem

eller tillverkats på en permanent bas och byggt efter juni 1976.

Saker som inte beaktas är:

intäkter

kredit

hälsa

Även om, inte rätt för alla, kan denna inteckning vara den perfekta lösningen för seniorer som vill stanna kvar i sina hem, men finner det en utmaning att göra sina månatliga betalningar och träffa andra finansiella åtaganden.

Det är viktigt att samla in så mycket omvänd inteckning information som möjligt innan du bestämmer om denna typ av lån är den rätta lösningen för dig. Omvänd inteckning konsument guider erbjuder några av de bästa omvänd inteckning information som finns idag. Några bra källor är: HUD och det nationella rådet för Aging (NCOA.)