Omvänd inteckning hur den beräknas

En regelbunden fråga massor av experter får från senior hem ägare om Reverse Mortgage är “Hur mycket pengar kan jag få?” När allt kräver vi fortfarande intäkter under våra tillbakadragande år. Låt oss ta en titt på denna viktiga fråga för att se hur Reverse Mortgage vinsten beräknas.

När en äldre ansöker om Omvänd inteckningar långivaren kommer att fråga för följande uppgifter:
* Adressen till sin huvudsakliga bostad
* De födelse datum för sökandena
* Saldot på flera inteckning (s)
* Den ungefärliga värdet av deras hus

Denna data matas in i en egenutvecklad omvänd inteckningar kalkylator som ett netto dollar kvantitet ges till kandidaten.
Bakom bilderna räknaren söker på sökandens uppgifter enligt följande:
Ett. Yngre låntagare få mindre pengar än äldre låntagare.
2. Högre värde husen ger extra pengar än mindre värde hus upp till men inte överträffar gränser hus som satts av FHA
Tre. Omvänd inteckningar pengar är totalt inklusive av payoff av alla nuvarande inteckning (s).

Låt oss lägga till mer information till dessa tre påståenden att hjälpa dig angående vad räknaren mekanismen.

Varför får en yngre låntagare mindre pengar än en äldre låntagare? Eftersom yngre låntagare överlever längre (statistiskt) & Reverse Mortgage lån balanserar ökning över tid. Så för att vara konformistiska bankerna hedra yngre låntagarens mindre bolån.

Om överlägset värde hus betalar en högre vinst vad är denna industri om FHA fastställa gränsvärden för hus värden? Den mest beundrade Reverse Mortgage är försäkrad av FHA & kallas House Equity Transfer Mortgage (HETM). För att begränsa dollar värd av dessa lån FHA har en regionvis gräns på huset värde som kan garanteras mot lånet. I majoriteten av storstadsområdena i Kalifornien som husvärde gränsen är $ 362.780. Om sökandens hus värdet är mindre än $ 362.780, är ??den faktiska beräknade värde som används för att beräkna de Reverse Mortgage vinster. Om huset värdet är över $ 362.780 förmånerna tak och den sökande kommer att få samma resultat oavsett hus värt.

Vad händer om du redan har en inteckning? En omvänd inteckning skulle vara det enda inteckning säkras av sökandens hus. Om deras hus har ett lån (eller lån, om de har en andra

Lån eller hus kapital kredit) de Omvänd inteckningar är ofta tillräckligt för att betala av den nuvarande balansen.