omvänd inteckning hem kapital lån-varför det inte kan vara rätt för dig.

Omvänd inteckningar har fått mycket publicitet på sistone och kommer förmodligen få en hel del press i framtiden som baby boomers nära pensionsåldern. En omvänd inteckning är ett hem kapital lån som du inte betala så länge du bor i hemmet. Du måste vara minst 62 och huset måste vara skuldfri eller du måste kunna betala av skulden andra kloka du kan inte kvalificera sig.

Anledningen till att det kallas en omvänd inteckning är att det är motsatsen till en vanlig hem kapital lån där du minska skulden och bygga upp eget kapital. I en omvänd inteckning du minskar eget kapital och bygga upp skuld. Det är där pengarna kommer ifrån.

Vi har utforskat de många fördelarna med ett hem kapital lån omvänd inteckning och varför de är en gudagåva för många människor. Men de är inte svaret för alla.

Det finns många big time frågor som måste undersökas innan du skriver på den streckade linjen för en omvänd inteckning hem kapital lån. Kanske det är en av anledningarna till varför det är obligatoriskt att alla går igenom rådgivning med en utbildad rådgivare inför verkställande handlingarna för lånet.

Den största frågan som måste avgöras är om du ska bo i huset. Det kan finnas många känslomässiga skäl med förtjust minnen för detta. Detta kan inte tas på allvar. Vilka är alternativen? Var ska du bo? Hur mycket kommer det att kosta?

För många är långvård en hotande kostnad som är enorm. Utan försäkring för att täcka det hemmet kan vara en källa till medel för att betala för detta nästan säker kostnad.

Hemmet kan vara den bästa (enda) tillgång i sin portfölj.

På ytan är det en no brainer, för många människor men det kan finnas många förmildrande omständigheter som grumligt vatten gör det inte rätt sak att göra. Gör din hemläxa och få din obligatorisk rådgivning innan detta enorma beslut. Kontrollera AARP som en extra resurs.

Jack Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 35 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet enligt Ezine artiklarna.