omvänd inteckning göra ditt hus betala dina räkningar

Omvänd inteckning är svaret på de finansiella problem som pensionärer. Man kan använda omvänd hypotekslån för att betala räkningarna när social trygghet och pension kan inte. Det finns i många länder, däribland Storbritannien och USA och blir alltmer populära i hela världen.

Omvänd inteckning är ett lån förskott som kan utnyttjas endast av en pensionär. För att utnyttja en omvänd inteckning måste man äga ett hus av något värde, som helst bör vara den huvudsakliga hemvist för den personen. Huset ska inte vara under inteckning eller ens om det är under inteckning bör det nästan lönat sig för huset för att vara stödberättigande enligt omvänd hypotekslån. I en vanlig inteckning du måste betala långivaren men för omvänd inteckning, långivaren betalar dig istället. Du kan välja att ha ditt lånebelopp i omgångar, i klump vissa belopp eller en kombination av båda. Eftersom långivaren betalar du minskar ditt kapital i ditt eget hus.

Lånet belopp som erhålls genom en omvänd inteckning beror på en rad faktorer, inklusive värdet av egendomen, de räntor som råder på marknaden och avslutande kostnader. Långivaren anser också åldern på en låntagare när det omvända inteckning belopp beslutas. Mängden omvänd inteckning en person har rätt att erhålla ökar med åldern. Om låntagaren skulle dö hans eller hennes familj skulle få resten av den omvända inteckning belopp lånet och banken skulle sälja huset. Ibland är det ens möjligt för familjen att köpa tillbaka huset eller egendom om de vill, det beror på handling undertecknad av låntagaren.

Omvänd inteckning är mycket fördelaktigt för pensionärer om de behöver en extra inkomstkälla eftersom det skulle vara mycket svårt för dem att arbeta på deras ålder. Lånebeloppet är vanligtvis skattefria så du behöver inte oroa dig för skatter. Man behöver inte gå till en bank om de vill ha en omvänd inteckning, kan de ringa antingen en rådgivare från ett finansiellt institut eller fylla upp ett online-formulär för hypotekslån. Man kan lätt framgångsrikt ansöka om lån online och få lånebeloppet överförs till deras konto.

Förutom banker och andra kreditinstitut ideella organisationer också erbjuda omvänd hypotekslån. Man bör vara försiktig när du väljer denna typ av inteckning system eftersom det finns bedrägliga finansiella företag som kan lura dig. Det finns olika typer av omvänd hypotekslån som finns på marknaden. Du bör ta dig tid att utforska alla alternativ innan man väljer en för dig själv. Det vore bäst om du tar en ekonomisk expert råd innan du skriver för en omvänd inteckning.

I en vanlig inteckning husägare gör en månatlig betalning till långivaren, men i fall av omvänd inteckning ägaren betalas en månatlig betalning eller en bulk betalning. Denna typ av lån finns i många länder, däribland Storbritannien och USA. Omvänd inteckning möjliggör pensionärer att använda sina hem kapital att komplettera sin inkomst.