omvänd inteckning frågor besvarade

Omvänd inteckningar har för-och nackdelar. Även om omvänd lån kan ha varit den perfekta lösningen för någon som du vet, det kanske inte rätt finansiell produkt för dig. Ta en titt på några vanliga frågor om omvänd bolån.

kommer banken äger mitt hem?

När du lånar en omvänd lån banken inte äger ditt hem. Du fortsätter att hålla dådet till ditt hus och är ansvarig för att betala fastighetsskatt och försäkring. Hem förbättringar och reparationer kan göras efter behov, och du kan lämna ditt hem för att dina barn i arv.

kan jag ta ett omvänt lån med min make, även om jag är under 62?

Nej, det kan du inte. Omvänd inteckningar är endast tillgängliga för personer som är 62 och uppåt. Men om din make uppfyller ålderskravet, kan han eller hon ansöka om en omvänd lån. Ditt namn skulle tas bort från dådet till ditt hem för att din make att ta på en omvänd inteckning. På din makes död, skulle det omvända inteckning måste återbetalas om du ville stanna i hemmet.

har mitt hem ska löna sig att kvalificera sig för en omvänd lån?

Ditt hus behöver inte vara helt lönat sig. Om du har kapital i ditt hem du kanske kan få en omvänd lån. Den summa pengar du får är baserad på mängden av detta hem kapital, din ålder, och aktuella räntor.

är omvänt är endast tillgängliga för låginkomsttagare?

Du kan ansöka om en omvänd inteckning oavsett vad din inkomst är. Det är sant att många äldre som ansöker om omvänd göra det eftersom de behöver för att komplettera sin inkomst så att de kan betala räkningar. Men även om du har en hälsosam pension konto och inte kämpar ekonomiskt du kan välja att få en omvänd lån.

Få fri, inga engagemang omvänd inteckning citat från ett betrott nätverk av långivare.

Författare: av Francine huff
27 januari 2010