omvänd inteckning förklaras

Omvänd inteckningar är snabbt på att bli på modet här i USA. Som med allt annat att göra med din ekonomiska trygghet, bör du tränar alltid försiktighet och söka så mycket information som möjligt från flera sources.If En omvänd inteckning tilltalar dig kan du finna följande frågor och svar är användbara.

Vad exakt är en omvänd inteckning?

En omvänd inteckning är specialiserad bostadslån som gör att husägaren att byta en bit av det egna kapitalet i deras hus i hårda kontanter. Men till skillnad från en konventionell hem kapital lån eller ens en andra inteckning för den delen, det finns inga återbetalningar att göra förrän låntagaren slutar använda hemmet som sin primära bostad.

Har du kvalificerar dig för en omvänd inteckning?

För att kvalificera sig för en omvänd inteckning du måste vara minst 62 år gammal, bor i ett hem som du äger, med inga utestående lån, eller i vissa fall med en liten mängd inteckning återstår som kan lösas med de erhållna pengarna från den omvända lån.

Vilken typ av fastigheter anses vara stödberättigande?

De flesta typer av fastigheter är stödberättigande inklusive. Enheter, villor, radhus och olika tillverkade hus.

Hur skiljer sig en omvänd inteckning från topplån?

Med konventionella topplån, måste du göra månatliga avbetalningar, och därför kommer du att förväntas ha tillräcklig inkomst för att möta sådana termer. Men en omvänd inteckning skiljer sig i så mycket som det betalar dig pengar och inte kräver att du har någon inkomst.

Kommer långivaren återta mitt hus om jag lever längre än lånet?

Absolut inte, kommer du inte att behöva betala tillbaka något av de lån som ger dig fortsätta att leva i hemmet och att du fortsätter att hålla någon aktuell försäkring och skatter på hemmet aktuell.

Vad händer med min egendom, kommer jag att ha någon att lämna till min familj?

Ska du sälja ditt hus eller om du inte längre fortsätta att använda det för din huvudsakliga bostad, då din egendom kommer att betala tillbaka till din långivare de pengar du fått från omvänd inteckning, utöver eventuella andra avgifter och räntor. Alla de återstående kapital i ditt hus, tillfaller dina arvtagare.

Hur mycket kan jag räkna med att få från mitt hus?

Detta beror på din ålder, aktuella räntor och ett bedömt bedömning av din bostad eller FHA inteckning gränser för din region, som är lägst beloppet. i stort, desto dyrare ditt hus och den äldre du är, desto mer kan du låna.

Vad är betalningssätt?

Du har ett val av alternativ på hur du vill ha dina pengar från en omvänd inteckning, kanske du vill ha det som en kredit, eller från något av följande alternativ;

1 Allt på en gång i en klumpsumma,
2 fasta månatliga betalningar för en viss tid eller för den tid du bor i huset.

Vanligtvis det mest populära alternativet valts av mer än 55 procent av låntagarna är att ta kredit, vilket gör att du kan ta ut pengar på lånebeloppet vid varje given tidpunkt.