Omvänd inteckning fördelar för seniorer

När man blir äldre, kan det bli svårare att få tillräckligt med pengar för att gå ihop. Program som rör social trygghet och pensionsplaner kan hjälpa till med detta i begränsad omfattning, men de intäkter som dessa alternativ ger ofta inte räcker för att täcka oväntade utgifter eller inköp som äldre personer kan vara intresserade av att göra. Omvänd inteckningar kan hjälpa till med detta, ger en baserad på värdet av ditt hus som har flera fördelar jämfört med andra typer av lån. Här är några av de viktigaste fördelarna med omvänd hypotekslån för pensionärer så att du kan berätta om en av dessa lån kan vara rätt för dig.

utformats speciellt för seniorer

Omvänd inteckningar är avsedda för personer som är 62 år och äldre. På grund av detta, är många av funktionerna i omvänd hypotekslån utformats med särskilda behov pensionärer i åtanke. Det viktigaste kravet för att kvalificera sig för en omvänd inteckning är bostadsägande, vilket gör det mycket lättare för äldre som annars skulle kunna få problem att få ett lån för att kvalificera sig och få de pengar de behöver.

ekonomisk säkerhet

De pengar som lånas i en omvänd inteckning kan göras tillgängliga på flera olika sätt. Den är utformad för att ge pensionärer med de pengar som de behöver för att ha en stadig inkomst som är tillräcklig för att täcka sina olika kostnader samt med tillräckligt med pengar att de kan njuta av de senare åren av sitt liv. De som tar ut en omvänd inteckning kan känna sig hemmastadda, eftersom de inte kommer att behöva oroa sig för var de ska hitta pengar för oväntade reparationer, korta semestrar eller andra kostnader som inte kan omfattas av deras begränsade pensionsförmåner eller socialförsäkringsnummer intäkter.

flera sätt att få pengar

Omvänd inteckningar har tre alternativ för dig att få de pengar som du lånar. De pengar som lånas i en omvänd inteckning kan ges som en klumpsumma som ska sparas eller investeras som låntagaren anser lämpligt, eller kan placeras i en kredit som liknar ett kreditkort konto som kan användas vid behov. För dem som önskar etablera en stadig inkomst med deras omvänd inteckning, kan lånet också betalas ut under den återstående tiden som de bor i sitt hus i form av månatliga betalningar. Detta gör att de pensionärer som inte längre arbetar för att ha en bestämd inkomst som de kan lita på så länge de lever i hem som de äger.

Gräns ??för det belopp som skall återbetalas

Oberoende av det belopp som är lånat via månatliga betalningar i en omvänd inteckning, kommer du aldrig att betala mer än det verkliga värdet på huset att lånet tas ut mot. Detta kan vara en stor fördel för dem som får sina omvänd inteckning pengar som en månatlig betalning, eftersom det ger dem möjlighet att få de pengar som de behöver utan att behöva oroa sig för att nå ett tak för sina fonder eller tillfaller en skuld att värdet av den hus skulle inte kunna täcka.

ingen månadsbetalning

Eftersom omvänd inteckningar är utformade för seniorer, särskilt de som lever på låga inkomster, det finns ingen obligatorisk månatlig betalning som måste betalas. Lånet kommer att vara aktiv så länge de bor i hus som de äger, även om de inte gör en enda betalning mot vad som är skyldig. Hela lånebeloppet plus ränta beror om de ska flytta eller försvinna, i vilket fall de pengar som genereras genom att sälja huset kan användas för att täcka skulden skapas av lånet. Detta betyder inte att du inte kan göra betalningar mot en omvänd inteckning, naturligtvis, eventuella utbetalningar kommer helt enkelt minska skuldbeloppet och göra det lättare att återbetala lånet när du inte längre bor i huset.

kredit värdering samt inkomst inte anses

Ett av de stora problem som många äldre möter när de försöker få ett lån är att många lån och krediter kräver en inkomstkälla och en bra kredit värdering. Omvänd inteckningar fokuserar på bostad som den primära faktorn att ta emot lånet, en persons kredit värdering och stadig inkomst beaktas inte. Detta kan vara mycket användbar för dem som är pensionär och bara får en liten check från Social Security eller en pensionsfond, eftersom de annars inte kan kvalificera sig för ett lån. Genom att ta bort dessa krav, har omvänd inteckningar befäste sig som en av de bästa lån alternativ som finns för pensionärer idag.