omvänd inteckning för seniorer

Omvänd inteckning är en särskild skattefri lån som görs tillgänglig för pensionärer i USA. En omvänd inteckning är en speciell typ av bostadslån som låter en husägare omvandla en del av det egna kapitalet i hans eller hennes hem till kontanter. Det omvända inteckning är annorlunda eftersom det betalar dig, och är tillgänglig oavsett din nuvarande inkomst.

Syftet med en omvänd inteckning är att ha en extra inkomstkälla. Det låter för bra för att vara sant, men principen i arbetet i en omvänd inteckning är faktiskt relativt enkelt, betalar långivaren låntagaren, eftersom låntagarens skuld ökar och minskar eget kapital.

Kanske den mest tilltalande aspekten av en omvänd inteckning är att pengar inte behöver betalas tillbaka så länge som ägaren bor i hemmet. Det omvända inteckning beror inte så länge du bor i ditt hem.

För de flesta omvänd inteckningar, kan pengarna användas för något ändamål, men måste låntagaren betala av alla befintliga inteckning (s) med intäkterna från den omvända inteckning och, vid behov, ytterligare personliga medel. En omvänd inteckning är inte för alla Om du har ont om kontanter, sätta på bromsar och noggrant analysera kassaflödet före få en omvänd inteckning.

Räntorna på omvänd inteckningar bestäms på ett program-för-program basis, men är oftast liknar räntor som erbjuds av justerbar ränta inteckningar (vapen). Den amerikanska föreningen för pensionärer (AARP) har föreslagit en plan för att hålla avslutande kostnader låga för pensionärer som kvalificerar sig för omvänd inteckningar.

Långivare kommer inte att tillåta dig att låna det fulla värdet av ditt hem. Långivare kan även ladda service avgifter under löptiden för inteckningen.