Omvänd inteckning för-och nackdelar

Det omvända inteckning är en trend som verkar vara att slå hem över hela landet. Och dess händer samtidigt som bostadspriserna skjuter i höjden och räntorna är på rekordlåga nivåer. Låt oss ta en titt på varför trots den dåliga publicitet som omvänd inteckningar hade, har de lyckats att stanna i branschen alla dessa år att bli det i sak för många låntagare i dag.
Rovdjur lån – När stämplas som rovdjur lån som drog fördel av försvarslösa äldre människor, det tog mer stryk när den var indragen i skandaler. Men under det senaste decenniet har det tjänat mer trovärdighet efter lagstiftning krävs mer direkta upplysningar om kostnaderna.
Generellt är denna typ av inteckning produkt speciellt utformad för villaägare i åldern 62 och äldre. Genom denna produkt, kan pensionärer får ett lån mot deras hem i form av en klumpsumma, regelbundna månatliga kontroller eller en kredit. Lånet är normalt återbetalas med ränta när låntagaren säljer huset, permanent flyttar eller dör.
Här är några av anledningarna till att låntagarna tillgripa en omvänd inteckning.
Betala Down – Aged och pensionerade villaägare använder det för att betala ner sina återstående skulden på sina traditionella bolån och använda resten för att finansiera andra pensionskostnader.
Äganderätt till hemmet – När lånet har godkänts, är ägandet av ditt hus påverkas inte och du kommer fortfarande att behålla rätten till ditt hem.
Kostnad – är majoriteten av de kostnader som betalas via sitt lån.
Avstannat Betalningar – Jämfört med en traditionell hem kapital kredit, gör det skuld betalningar, inklusive ränta och andra kostnader, som skall installeras till ett senare datum, typiskt när ägaren dör.
Debt Limit – Skulden aldrig kan gå utöver värdet av ett hem vid den tidpunkt då lånet redan återbetalats. Detta innebär att när skyhöga bostadspriserna börjar sjunka, skar låntagare hållas ansvarig för att betala tillbaka ett högre belopp.
Naturligtvis, eftersom fler människor blir informerade om de potentiella fördelar som den erbjuder, bör de också blivit medvetna om att det finns negativa aspekter.
Den Rate – Denna inteckning tenderar att vara en rörlig ränta hypotekslån som innebär betydande front-end kostnader för att kompensera för utgifterna om någonsin låntagaren lämnar tidigt.
Mer dyr – Lånet kommer att vara större för dyrare bostäder och äldre låntagare.
Dyrt – Enligt förespråkare och finansiella planerare, kan det bli dyrt och komplicerat. Därför bör seniorer som är intresserade av att ansöka om det först lära hur det fungerar. Innan de letar efter en långivare, bör de vara redo att få oberoende rådgivning.
Ränta på den använda delen – Låntagare som väljer att ta den klumpsumma som smällde med högre räntebetalningar jämfört med dem som nöja avbetalning kontroller eller en kredit. Anledningen till detta är att, med de två sistnämnda alternativen är bara ränta beräknas på den använda delen.
Även finansiella planerare rekommenderar att pensionärer bara ta en omvänd inteckning om de planerar att stanna längre i sina hem, utvärdera produkter alternativen kan fortfarande vara förvirrande. Innan du ansöker om detta lån, se till att du får opartisk rådgivning först för att hjälpa dig att avgöra om produkten är rätt för dig.