omvänd inteckning fallgropar information du måste know_

Omvänd inteckning fallgropar inträffar nästan varje dag. Funderar du på ett sådant lån och om du har du tänkt på de negativa aspekterna av ett sådant lån?

Om inte Gud har glömt dina ögon och öron vid födseln, har du sett utan tvekan alla annonser överallt från din TV till din lokaltidning.

Dessa typer av lån kan passa vilja för många människor som jag är säker på att de gör i vissa fall, men det finns många fallgropar som du måste vara medveten om och uppmärksam på om du funderar på en omvänd typ av lån.

Det är väl över ett dussin typer av omvänd begreppen typ lån flyter runt där ute vid tidpunkten för denna skrift.

Din första handlingsplan bör vara att söka endast de långivare som erbjuder ett stort urval av dessa typer av lån för dig att överväga.

Om långivaren du pratar med har bara dig ett par olika typer av lån paket måste du vara mycket försiktig eftersom dessa typer av lån är förmodligen designad av långivaren själv och kan inte erbjuda dig de bästa priser och villkor hittar du shoppa runt .

Omvänd inteckning fallgropar kan undvikas helt genom att beväpna dig kommer alla fakta innan du går och handlar för en av dessa lån.

Omvänd bolån är vanligtvis uppbyggd kring ett par grundläggande krav. Det första och viktigaste är din ålder. HUD till exempel kräver att du är 62 medan den mer konventionella marknaden kommer att göra lån till yngre grupper.

Den största fallgropen här är att den yngre din ålder när lånet beviljas, dig mindre intresse kommer att erbjudas på lånet. Detta kan få stora konsekvenser för dig på vägen.

Faktorn inflation. Det kommer aldrig att gå bort så att kostnaderna för uppehälle växa år efter år kommer ditt lån betalning ökar liksom?

Din omvänd inteckning avtal måste innehålla någon form av levnadskostnader justering. Om det inte var tror du att din inkomst kommer att sätta dig 10 år från nu?

En annan mycket allvarlig omvänd inteckning fallgrop kan komma i form av fastighetsskatt. Ja, du husägaren måste betala dessa år efter år. Har du räknat dem i dina inkomster beräkningar ett decennium från nu?

Hålla upp din egendom. Ja, kommer långivarna att kräva detta. Utgifter såsom takläggning, uppvärmning, luftkonditionering, VVS och så vidare kommer att dyka upp då och då och du behöver faktor i dessa kostnader under åren också.

Dina husägaren försäkringsersättningar. Din långivare kommer att kräva att du håller dig uppdaterad försäkring på din fastighet som de behöver för att skydda sina investeringar. Har du ingår dessa kostnader i din framtida intäkter prognos?

Sist men långt ifrån minst i dina nuvarande kostnader för allmännyttiga tjänster. Hur mycket du tror att du kommer att betala 10 år från nu. De kommer att fortsätta att öka som tidigare nämner i inflationsfaktor jag diskuterat tidigare.

Så vad är den nedersta raden på dessa typer av lån? Nåväl, dessa är bara några av de många du bör ta hänsyn till och diskutera med din långivare. Det finns mer som du kan upptäcka på nätet om du vet var du ska leta.

Lägg upp alla dina utgifter du kommer att betala under nästa årtionde och kontrollera dessa faktorer ingår i någon typ av låneavtal du samtycker till. Den köpkraft du har idag ska vara samma köpkraft du har 10 eller 15 år på vägen.

Omvänd inteckning fallgropar? Ja men absolut inte alltid. Beroende på hur du strukturerar du lån kan det fungera fint för dig i slutändan. Det beror helt på hur mycket kunskap du tar med till bordet och kom ihåg att kunskap är lika med makt och bara du bestämmer hur mycket ström du kommer att föra till tabellen!