Omvänd inteckning de positiva och negativa sidor

Omvänd inteckning är vanligt i de flesta hem över hela landet i dag. Samtidigt är bostadspriserna skyhöga även när räntorna är på rekordlåga nivåer. Låt oss ta en titt på varför trots den dåliga publicitet som omvänd inteckningar hade, har de lyckats att stanna i branschen alla dessa år att bli “i” sak för många låntagare i dag.

Smeknamnet rovdjur lån, tog den omvända inteckning mer stryk när den var indragen i skandaler. Men under det senaste decenniet har det tjänat mer trovärdighet efter lagstiftning krävs mer direkta upplysningar om kostnaderna.

Denna inteckning är utformad speciellt för villaägare som är äldre 62 år och äldre. Genom denna produkt, kan pensionärer får ett lån mot deras hem i form av en klumpsumma, regelbundna månatliga kontroller eller en kredit. Lånet är normalt återbetalas med ränta när låntagaren säljer huset, permanent flyttar eller dör.

Här är några av anledningarna till att låntagarna tillgripa en omvänd inteckning.

Betala traditionella lån – Villaägare använder en omvänd inteckning för att betala ner sina återstående skulden på sina traditionella bolån och använda resten för att finansiera andra pensionskostnader.

Ägandet i Home – När lånet accepteras, är ägandet av ditt hus påverkas inte och du kommer fortfarande att behålla rätten till ditt hem.

– Merparten av kostnaderna betalas genom omvänd hypotekslån.

Betalning Period – Jämfört med en traditionell hem kapital kredit, gör en omvänd inteckning betalningar, inklusive ränta och andra kostnader, som skall installeras till ett senare datum, typiskt när ägaren dör.

Prisändringar – Skulden kan aldrig gå utöver värdet av ett hem vid den tidpunkt då lånet redan återbetalats. Detta innebär att när skyhöga bostadspriserna börjar sjunka, kommer låntagarna inte hållas ansvarig för att betala tillbaka ett högre belopp.

Men det finns också de negativa aspekterna.

Variable Rate – En omvänd inteckning tenderar att vara en rörlig ränta hypotekslån som innebär betydande front-end kostnader för att kompensera för utgifterna om någonsin låntagaren lämnar tidigt.

Högre priser för äldre Låntagare – Lånet kommer att vara större för dyrare bostäder och äldre låntagare.

Dyrt och komplicerat – Enligt förespråkare och finansiella planerare, kan en omvänd inteckning blir dyrt och komplicerat. Därför bör seniorer som är intresserade av att ansöka om en omvänd inteckning först lära hur det fungerar. Innan de letar efter en långivare, bör de vara redo att få oberoende rådgivning.

Högre priser än Credit – Låntagare som väljer att ta den klumpsumma som smällde med högre räntebetalningar jämfört med dem som nöja avbetalning kontroller eller en kredit. Anledningen till detta är att, med de två sistnämnda alternativen är bara ränta beräknas på den använda delen.

Även finansiella planerare rekommenderar att pensionärer bara ta en omvänd inteckning om de planerar att stanna längre i sina hem, utvärdera produktens alternativ kan fortfarande vara förvirrande. Innan du ansöker om en omvänd inteckning lån, se till att du får opartisk rådgivning först för att hjälpa dig att avgöra om produkten är rätt för dig.