omvänd inteckning är en speciell typ av lån

En ny term, omvänd inteckning, är helt enkelt ett lån mot ditt hem som du inte behöver betala tillbaka så länge du bor där. Det innebär att med en omvänd inteckning kan du förvandla värdet på ditt hem till kontanter utan att behöva flytta eller att återbetala lånet varje månad. Det bästa är att de pengar du får från en omvänd inteckning kan betalas ut till dig på flera sätt.

Du kan få allt på en gång, i en klumpsumma av kontanter, eftersom en regelbunden månatlig förskott eller som en kredit konto som låter dig bestämma när och hur mycket av din tillgängliga likvida medel betalas ut till dig. Du kan också ha en kombination av dessa betalningssätt.

Det spelar ingen roll hur lånet betalas ut till dig, du vanligtvis inte behöver betala något tillbaka tills du dör, sälja ditt hem eller permanent flytta ut ur ditt hem. För att vara berättigad till de flesta omvänd inteckningar, måste du äger ditt hem och vara 62 år eller äldre. För en gångs skull är det riktigt bra att vara gammal!

För att kvalificera sig för de flesta lån, kontrollerar långivaren din inkomst för att se hur mycket du har råd att betala tillbaka varje månad. Skillnaden med en omvänd inteckning är att du inte behöver göra månatliga avbetalningar. Så det finns inget behov av en minimal mängd av inkomster för att kvalificera sig för en omvänd inteckning. Du kan ha någon inkomst och ändå kunna få en omvänd inteckning.

Med vanliga bostadslån kan du förlora ditt hem om du inte gör din månatliga betalningar i tid. Med en omvänd inteckning finns det inga månatliga återbetalningar att göra så att du inte kan förlora ditt hem genom att inte göra dem. De vanliga omvänd inteckningar kräver ingen återbetalning så länge du eller någon delägare bor i hemmet.

Skillnaden från andra bostadslån är viktiga i avhandlingar sätt:

Du behöver inte en inkomst för att kvalificera sig för en omvänd inteckning
Du behöver inte göra månatliga avbetalningar på en omvänd inteckning.

Du kan enkelt se hur en omvänd inteckning fungerar genom att jämföra den med en främre inteckning som är den typ som du använder för att köpa ett hem. Båda typer av inteckningar skapar skuld mot ditt hem och båda påverkar hur mycket eget kapital eller ägande värde du har i ditt hem. De gör det på motsatta sätt.

När du köpt ditt hem, gjorde du förmodligen en liten handpenning och lånade resten av pengarna du behövs för att köpa den. Då har du betalat tillbaka din traditionella framåt bolån varje månad under många år. På så sätt din skuld minskade och ditt hem kapital ökade. Man kan säga att din främre inteckning gav ett resultat av sjunkande skuldsättning och stigande aktier.

Syftet med omvänd inteckningar är annorlunda än framåt bolån. Med en framåt inteckning, använder du din inkomst för att betala tillbaka skulden, och det bygger upp kapital i ditt hem. Med en omvänd inteckning du tar det egna kapitalet i kontanter.

En omvänd inteckning ökar din skuld och ditt hem kapital minskar. Det är precis tvärtom, eller omvänt, av en främre inteckning långivaren skickar dig pengar och du gör inga återbetalningar. Det belopp du är skyldig blir större när du får mer och mer pengar och mer ränta läggs till ditt lån balans. När din skuld växer, ditt eget kapital krymper, är inte ditt hem värde växer snabbare än räntan.

I korthet om kan säga att en omvänd inteckning är en “stigande skuldsättning, fallande equity” typ av affär. Men det är precis vad informerade omvänd inteckning låntagare vill. De vill spendera en del av värdet i sina hem medan de bor i sina hem.