Omvänd inteckning användbar källa att tjäna för äldre villaägare

Omvänd inteckning är också kallas Home Equity Conversion Mortgage eller HECM. Det är ett specifikt lån som erbjuds till äldre medborgare i USA som är i åldern 62 år eller äldre. Omvänd inteckning är en skattefri lån. Den fungerar som ett användbart verktyg för att byta hem kapital av en äldre husägare i kassaflödet. I huvudsak kan en senior medborgare i Förenta staterna blir skattefria kontantbetalningar från långivaren (månadsvis eller engångsbelopp) upp till den mängd kapital som han har i sitt hem. Innehav av fastigheten bibehålls med senior. Lånet blir inte förfaller till betalning om han går bort, säljer sitt hem eller flyttas till en annan plats.

Vad är skillnaden mellan en omvänd inteckning och en konventionell inteckning?

Under en konventionell inteckning, säkrar bostad ett lån och det lönar sig genom månatliga inteckning betalningar. När varje betalning sker, minskar lånet och hem kapital som individen går upp. Medan bolån har helt betalats (ingen delbetalning beror), blir huset fri från skuld och husägare har fullständig besittning av huset. Enligt en omvänd
inteckning, har husägare inte betala något på månadsbasis. Mängden ränta på lånet läggs mot egendom och fungerar som ett löfte om betalning. När husägare börjar få de månatliga betalningarna, går skulden på fastigheten upp varje månad och hem kapital minskar därefter.

Hur är en omvänd inteckning bra för dig?

Om du är pensionär (i åldern över 62) och har små eller inga inkomster men äger ett hus, sedan omvänd inteckning kan vara ett bra val för dig. FHA eller Federal Housing Administration meddelar omvänd bolåneinstitut det belopp som de kan erbjuda dig beroende på ditt hem kapital och ålder. Kvalificerade för en omvänd hypotekslån är enkel. Du bör kontakta någon av omvänd inteckning proffs på din ort som har en rimlig kunskap om omvänd inteckningar och få några gratis råd från honom.