omförhandla din inteckning termer – avvärja utestängning är possible_

Om du inte kan göra din inteckning betalning på förfallodagen, behöver inte panik. Omvänt, nonchalerar inte hela sena betalningar frågan helt. På grund av en förlust av arbete eller andra orsaker bortom en persons kontroll, ofta är de oförmögna att göra sina avbetalningar i tid. När denna situation uppstår, är det dags för dig att ringa din långivare och råda honom / henne om du ekonomiska problem. Ofta en långivare kan skydda din kreditvärdighet och hålla dig i ditt hem under denna turbulenta ekonomiska period. Det är ofta möjligt att omförhandla din inteckning villkor med långivare när allvarliga situationer som denna strejk.

Det är nödvändigt att ringa din långivare och råda honom / henne om dina ekonomiska problem vid första antydan till problem. Din långivare kommer sannolikt be om din inkomst förlust är tillfällig eller mer långvarig. Om din nuvarande ekonomiska svårigheter är en direkt följd av en förlust av arbete och framtida amorteringar kan vara i fara, berättar långivaren samtidigt den exakta innebörden av ditt inkomstbortfall. Det finns åtgärder som måste vidtas omedelbart för att förebygga risken för avskärmning på ditt hem. Den avgörande faktorn för huruvida en långivare kan hjälpa dig beror på vilken typ av lån som du har.

Om ditt lån är av den konventionella sorten, kan din långivare att kunna titta in i din ekonomiska situation och komma till någon lösning som är fördelaktig för både dig och långivaren på kort tid. Men om du har en säkerhetskopierad eller överta lån som är från den amerikanska regeringen, kan statliga regleringar kräver att din långivare inte kan ge dig råd om alternativa råd tills lånet är nittio dagar i efterskott. Oavsett vilken typ av lån du har, måste du omedelbart ta kontakt med din långivare att råda honom / henne att du i finansiella problem.

Det finns särskilda åtgärder som långivare kan vidta för att hjälpa dig när du är i ekonomisk nöd. De kan: 1) Godkänns om du accepterar en delbetalning i stället för den normala fulla inteckning betalning, 2) Ladda om sena betalningar påföljder, 3) ge dig en gratis låneräntan eller en låg ränta lån till ett belopp av missad betalning, 3 ) Förse dig med en ränta eller amortering nedsättning på din nuvarande bolån, 4) Ge en ny amorteringsplan eller lån refinansiering schema på din nuvarande lån, 5) Förse dig med en längre tidsperiod för att få aktuell med din inteckning betalning. Ibland förlängningen kan vara så länge som ett till två år, 6) Flytta din nuvarande brottsligt betalning till slutet av ditt lån. Detta ger dig tid att komma tillbaka på fötterna ekonomiskt.

Du skulle bli förvånad över att ta reda på hur många långivare är välvilligt inställd till din ärliga umbäranden predikament. De kommer att göra allt de kan för att hålla dig i ditt hus att göra månatliga amorteringar snarare än att låta dig utestänga på fastigheten. Ingen vinner i ett hem avskärmning. Det är ditt ansvar att ta initiativ och kontakta din långivare när utebliven betalning av din inteckning blir uppenbar. Din långivare kan inte hjälpa dig, särskilt om de inte är medvetna om att du har problem med att göra dina betalningar.

Inte alla långivare kan erbjuda alla sju av de möjliga omförhandlingar alternativen som nämns ovan, men de flesta långivare har tillgång till några av dessa proaktiva åtgärder. Självklart, måste du bevisa att långivaren att du uppfyller kraven för denna typ av hjälp. Detta bevis är vanligtvis i form av en detaljerad finansieringsöversikt som bestyrker inkomstbortfall. Den svåra delen för många människor är att de känner sig generad över att be om hjälp i denna situation eftersom de har varit självförsörjande hela livet. Däremot måste man avstå från fåfänga och kontakta sin långivare snabbt så att de kan minska risken för att förlora sina surt förvärvade hem till utestängning.