om omvänd inteckning

Det omvända inteckning förvandlar det egna kapitalet i hemmet till skattefria kontanter. Omvänd inteckning är mer av ett lån förväg. Medan låntagaren liv i hemmet, inte återbetala låntagaren inte lånet.
Varje senior som är sextio två år eller äldre är berättigade till omvänd inteckning. Hemmet måste ha någon form av eget kapital. Och, är hemmet den primära bostad för låntagaren.

Omvänd inteckning skiljer sig från hem kapital lån. De bolåneinstitut betalar låntagaren en klumpsumma, regelbunden periodisk utbetalning, kredit, eller kombination. Den kredit tillåter låntagaren att välja hur och när man ska få ersättning. Återbetalningen av lånet sker endast i omvänd inteckning när låntagaren permanent flyttar, dör, eller säljer.

Vid tidpunkten för återbetalningen, inteckning långivare använder hemmet för att återbetala lånet. Hemmet betalar av kapital, ränta och avslutande kostnader för omvänd inteckning. Något extra går till de kvarvarande släktingarna. Vid underskott, hypotekslångivare kompensera för underskottet.

Eftersom låntagaren behåller titeln hemma på omvänd inteckning förblir låntagaren ägaren av hemmet. Han eller hon är ansvarig för underhåll, fastighetsskatt, försäkringar, och verktyg. De inteckning intressen i omvänd inteckning är inte räntekostnader skatteavdrag. Däremot kan låntagaren kräva inteckning ränta på nuvarande första och andra inteckning. Även om låntagaren är fortfarande betala av de första och andra inteckningar, kan inteckning långivare tillåter låntagaren att gå på omvänd inteckning.

Låntagaren kan tacka bara på hur mycket är hemma. De bolåneinstitut kan bara gå efter huset för att betala av inteckningen. De tillgångar och egendom av låntagaren är säkra från bolåneinstitut. Detta är mer känd som icke-tillgripa lån.