Om ditt hus är redan i avskärmning och en försäljning datum är planerad, kan du spara ditt hus

Du är sent på din inteckning betalning av någon anledning. Det kan vara medicinska räkningar. Men, skulle det vara en förlust av arbete eller permittering på grund av den nuvarande ekonomin. Det kan bero på att ditt hus betalning gick upp och du visste inte att ditt lån tillåtet för detta.

Om du förlorar din inkomst under en viss tid, kommer du aldrig att kunna fånga upp dina tidigare betalningar. Men, kom ihåg vem som fick oss alla i denna ekonomiska röran. De banker och långivare inteckning.

De banker och långivare lånat för mycket pengar till folk som inte kunde betala tillbaka. Byggare var frestad att bygga alltför många dyra bostäder. Många lån har utformats för räntan att gå upp efter 2 eller 5 eller 7 år. Dessa kallas justerbar ränta inteckningar (ARM). Dessa lån är avsedda för betalning att öka för olika ekonomiska förutsättningar. Vanligtvis de är knutna till räntan och de är inte så farligt.

Men många av dessa ARM lån som skapades under de senaste tio åren, var skriven för att gå upp på ett visst schema. När det hände ett hus betalning skulle gå upp på den bestämda tiden. Liksom vid 3 år .. Problemet är att när betalningen gick upp, skulle ägaren av huset inte har råd med nya betalningen. De banker och långivare visste detta. Eller borde ha. Lånen såldes alla till Wall Street företag. De visste bättre också. Vissa har straffats. Vissa kan fortfarande gå i fängelse.

När hus betalningar gick upp och ägarna kunde inte göra den nya högre betalning, började bankerna att utestänga på människor. Men, insåg ingen hur illa det verkligen var. Ingen förstod hur många av dessa ARM lån och andra oetiska lån skulle misslyckas. Inte för att låntagarna var dålig, men lånet var dåligt. Betalningen gick upp. Jag har haft att hjälpa människor prata med sina långivare, när deras hus betalning gick upp från $ 900 till $ 1700. De hade ingen aning om att deras lån tillåtet för att det ska ske.

Nu, som ni vet, är graden av utmätningar kommer upp i en mardrömslik scen. Det finns fler utmätningar än i historien. Ingen annan är ens i närheten. Bankerna misslyckas i en alarmerande takt. Detta eftersom de har utestängas på för mycket fastigheter. De gör inte egna hem som ett företag, men nu Långivarna äger fler bostäder än reglerna tillåter. De vill inte att äga din. De vill hjälpa dig att räkna ut hur man håller din och råd att betala. De vill få dig på den aktuella sidan av sin låneportfölj.

Så varför är det så svårt att hitta någon som kan hjälpa dig på din långivare. Eftersom de är så överväldigade att de har tilldelats små avdelningar bara för att hantera vad som kallas “lån ändringar”. Det är där ditt lån granskas för att se om du skulle kunna ge det din betalning om räntan justerades ned och det förfallna beloppet har precis lagt igen I en annan artikel beskrev jag min egen modifikation där långivaren gav mig 2% ränta för 2 år, 3% ränta i 2 år och jag slutade med en 4,5% lån fast efter det. Jag behövde inte ikapp min förfallna.

Rika människor med stor kredit kunde inte få det. Räntorna just nu är lägre än de varit på 40 år. Och du behöver inte bra kredit. Du behöver bara för att visa att ditt jobb är att stabilisera och att du kan göra det nya och lägre betalning.

Långivaren har inte råd att ÄGA DITT HUS! Hur vet jag detta. Jag har varit i fastighetsbranschen i 25 år. Jag är en fastighetsmäklare, byggmästare och lån officer och jag hjälper människor att behålla sina hem för en levande.

Du kan göra det själv. Men, måste du vara väl förtrogen med de människor och programmen i din långivare. Jag har sett människor som arbetar med någon på deras långivare och få ingen där i månader och sedan förlorar sitt hus. Samma långivare hade ett program för att hjälpa sina låntagare rädda sina hem. Min vän som ville göra det själv hittade aldrig rätt avdelning. Du kanske behöver hjälp med att hitta rätt person och säga rätt saker.

Jag föreslår att du hittar någon erfarenhet som förhandlare för att stoppa utmätningar och modifiera lån. Få referenser från någon som har avslutat en lyckad ändring görs för dem. Du kommer bli förvånad över hur snabbt din ångest kommer att gå ner.