om att arbeta med omvänd bolåneinstitut

Omvänd inteckningar är en av de mest populära och snabbast växande segmenten av
inteckning industrin idag. Varje år fler och fler pensionärer vänder sig till omvänd inteckningar för att ge dem möjlighet att utnyttja värdet av deras hem och förverkliga sina livslånga drömmar, eller bara för att ge en extra inkomstkälla för att hjälpa dem att leva sina liv mer bekvämt.

Som bostadslån eget kapital, eller topplån, omvänd inteckningar låter dig njuta av eget kapital du har byggt upp i ditt hem under tiden utan att behöva sälja din bostad. Men till skillnad från lån hem kapital, gör man inte betalningar under lånets löptid, hela lånet inklusive upplupen ränta, inte förfaller tills du flyttar ut ur ditt hem permanent.

Och till skillnad från bostadslån eget kapital, där missade betalningar kan resultera i banken utestänga på ditt hem, har en omvänd inteckning några betalningar och därmed finns det ingen risk för utestängning på grund av utebliven betalning.

Den bank eller långivare kan inte heller vräka dig under lånets löptid, så länge du fortsätter att betala fastighetsskatt och hålla ditt hem försäkrad och underhålls – skyldigheter du redan åtar sig som en husägare.

Omvänd inteckningar är tillgängliga för alla senior husägare åldern 62 eller äldre som äger sitt hem rakt av, eller som har betalat ut en betydande del av sin inteckning. Omvänd inteckningar är tillgängliga för småhus husägare, samt ägare av duplex och multiplexer, så länge låntagaren bor i en av enheterna. När en inteckning är skyldig på fastigheten, kommer intäkterna från den omvända inteckning användas till att återbetala den första inteckningen innan några medel frigörs till husägare. Med din traditionella avbetalning och skyldigheter ur vägen, kan du fokusera på att njuta av kapital du har byggt i ditt hem.

Omvänd bolåneinstitut är en stor källa till information om utlåningen processen och kan bidra till att avgöra hur mycket pengar du kommer att kunna dra av ditt hem. Medan mängden kontanter varierar från husägare, allmänhet större mängder finns tillgängliga för dyrare bostäder och äldre husägare.

Din omvänd inteckning långivare är också en stor källa till information om de skattemässiga konsekvenserna av din omvänd inteckning. Som ett hem kapital lån, de medel som du får från din omvänd inteckning är inte skattepliktiga. Och i de flesta fall kommer din omvänd inteckning påverkar inte sociala avgifter eller Medicare. I vissa fall kan din omvänd inteckning ha en inverkan på vissa typer av federal hjälp, såsom Medicaid eller Supplemental Security Income (SSI), och din långivare kan hjälpa dig att förstå dessa effekter.

Precis som alla andra typer av lån, kommer du vill shoppa runt för att hitta långivare som erbjuder de bästa flighterna eller villkor. Omvänd inteckningar är starkt reglerade av US Department of bostäder och stadsutveckling, och bolåneinstitut är skyldiga att direkt potentiella låntagare till en HUD-godkänd rådgivare som är utbildade i att hjälpa husägare förstår alla detaljer i den omvända inteckning processen.

Vid möte med din omvänd inteckning rådgivare, ställa följande frågor kan bidra till din omvänd inteckning processen går smidigt:

• Är detta en HECM lån? Federalt försäkrade omvänd inteckningar kallas också HECM lån eller Home Equity inteckningar Conversion. Medan det finns andra typer av inteckningar, de flesta husägare väljer federalt försäkrade HECM produkter.
• Är du certifierad eller godkänd av HUD? Alla HECM inteckning rådgivare måste få särskild HUD godkännande för att få råd potentiella låntagare.
• Ska jag vänta längre innan det blir en omvänd inteckning? Generellt gäller att ju äldre du är, desto mer pengar kommer du att kvalificera sig för. Din rådgivare eller långivare kan hjälpa dig att avgöra om det skulle vara klokare för dig att vänta med att få din inteckning för att realisera en större utbetalning.
• Vilka avgifter ni betalt för omvänd inteckning rådgivning? Den genomsnittliga avgiften för omvänd inteckning rådgivning är ungefär $ 150, även om vissa rådgivare kan avstå från sina arvoden för villaägare upplever ekonomiska svårigheter. I vissa fall kan din rådgivare vara villiga att dra av några avgifter från vinsten på din omvänd inteckning.
• Har vi att träffas personligen för rådgivning? Rådgivare måste erbjuda dig ett val mellan att vara rådde personligen eller via telefon. I vissa fall kan rådgivning per telefon kräver mer än ett telefonsamtal.

Innan du kontaktar en omvänd inteckning långivare, är det en bra idé att göra en del efterforskningar på egen hand om omvänd inteckningar och deras godkännandeprocess. Internet är en stor källa till information om omvänd inteckningar och deras konsekvenser. Dessutom kan du också hitta recensioner av omvänd bolåneinstitut är skrivna av kunder som har arbetat med långivarna om sina egna bolån. Genom att ta din tid att göra lite forskning innan mötet med din långivare, kommer du att kunna ställa utbildade frågor och se till att vända inteckning alternativ är rätt för dina finansiella behov.