olika typer av inteckning

återbetalning inteckning

Den enklaste formen av inteckning återbetalning med kapital och ränta betalas ut månadsvis från dag ett. Det fungerar precis som en vanlig personligt lån förutom under en längre tid.

Under de första åren, återbetala dig mest intresse, med en mindre andel av betalningen görs mot lånet. Över tiden, dock detta förhållande förändras med den andel av kapitalet återbetalning ökar och intresset minskar tills lånet betalas av.

Det är enkelt, okomplicerat och lätt att förstå. Till skillnad från med andra inteckningar, finns det ingen risk förknippad med att investera i aktiemarknaden. Du är garanterad att få lånet återbetalades i slutet av perioden som alla betalningar är uppfyllda.

Till skillnad från med andra inteckningar, ger återbetalning lån inte dig möjlighet att dra nytta av en stigande börs. Dessutom, när man flyttar hus, folk brukar ta ut en 25 år återbetalning inteckning varje gång för att hålla månatliga kostnaderna nere. Detta förlänger tiden för återbetalning av skulden.

kapitalförsäkring inteckning

Din månatliga avbetalningar täcker endast räntan på det belopp som du har lånat. Du måste också ta ut en kapitalförsäkring med ett livförsäkringsbolag som du gör separata betalningar. I teorin, i slutet av lånetiden intäkterna från livförsäkring bör vara tillräckligt för att rensa kapitalbelopp lånat.

Det är viktigt att notera att det inte finns någon garanti för att alla livförsäkringar rensar kapitalbeloppet grund i slutet av låneperioden. Med en kapitalförsäkring inteckning är det tillrådligt att du kontaktar ditt företag livförsäkring från tid till annan för att övervaka dess prestanda under hela lånets löptid.

Policyn är mycket flexibel och kan bibehållas om du flyttar eller byter inteckning leverantör. Endowments kan innehålla någon form av liv och kritisk sjukdom täcka, och kan vara billigare än att köpa ett sådant skydd separat. Om de underliggande investeringarna prestera bra, kan du få mer än vad som behövs för att betala av lånet.

Om aktiemarknaden är underpresterande er politik får inte göra tillräckligt med pengar för att täcka lånet i slutet av mandatperioden. För att säkerställa att hypotekslån återbetalas i sin helhet i slutet av den avtalade tiden du måste se till att det belopp du betalar in i politiken är tillräcklig för att säkerställa en avkastning på din investering som kommer att täcka återstoden av lånet.

pension inteckning

Denna typ av inteckning är vanligtvis erbjuds till personer som är egenföretagare. Du gör månatliga återbetalningar av ränta på lånet till långivaren. Dessutom gör du bidrag till en privat pensionsförsäkring, vilket kommer att ge ett skattefritt engångsbelopp och beskattas regelbunden inkomst vid pensionering. De flesta, om inte alla, av engångsbeloppet används för att rensa ditt bolån vid denna tidpunkt.

Använd din klumpsumma att rensa inteckning kan lämna dig med otillräcklig inkomst i pension. Dessutom är den klumpsumma betalas vid pensioneringen, så ditt lån sikt kan vara mer än 25 år. Dålig avkastning kan påverka beloppet av den skattefria engångsbelopp, lämnar tillräckliga medel tillgängliga för att återbetala lånet i slutet av den avtalade tiden.