olika sätt att betala din inteckning

När du söker efter en inteckning, oavsett om det är en första, andra, eller refinansiera, har du olika alternativ för att återbetala det som vissa människor inte inser. Så, innan du bara ta det som finns på papper, bör du överväga följande alternativ:

kapital och räntebetalningar
Detta är det vanligaste sättet att betala tillbaka ditt lån, eftersom du gör dina betalningar varje månad på kapitalet, eller princip, av lånet. I USA kallas detta avskrivningar och i Storbritannien, kallas detta en återbetalning inteckning. Dessa typer av lån är satt allt från 10 till 50 år, beroende på långivare och var du bor. De betalningar som du ger till inteckning företaget varje månad ta en procentsats och placera den mot ränta och resten går mot huvudstaden av lånet. Tidigare i lån, går det mesta av betalning mot ränta och mot slutet mest av betalningen går till huvudstaden.

Ränta endast återbetalning.
Även om denna typ av inteckning inte används flitigt i USA, är det i Storbritannien. I grund och botten, i denna typ av inteckning, är huvudstaden inte återbetalas genom lånets löptid, istället gör du regelbundna “betalningar” till en investering konto eller plan som hjälper dig att bygga upp en stor klumpsumma som i sin tur återbetala inteckning helt i slutet av lånet. Detta brukar kallas för en “investering-stödda lån” eller som någon av dessa typer av inteckningar: “Personlig Equity Plan Mortgage”, “Individual Savings Account Mortgage”, eller en “pension inteckning”. Så när du hör någon av dessa termer, kommer du att veta vad inteckning mäklare talar om. Dessa typer av inteckningar erbjuda några stora skatteförmåner, så bara be din inteckning mäklare om dem.

Ingen ränta eller kapital.
Om du är en äldre person, kan detta vara vägen för dig att gå. Vissa inteckning företag erbjuder en inteckning som brukar kallas en “omvänd inteckning”, “livstid inteckning” eller “equity release inteckning”, det beror bara på var du bor och där inteckning företaget är beläget. I grund och botten denna typ av inteckning är bara förvärras varje år, med ränta rullas upp i huvudstaden. Det enda problemet är att skulden ökar varje år att inteckning är öppen. En av anledningarna till att dessa lån är avsedda för äldre personer är att de vanligtvis inte återbetalas förrän låntagarna förgås.

Det finns också flera andra, mindre vanligt, sätt att betala tillbaka ditt lån du bara kommer att behöva kontrollera med din långivare att se vilka typer av betalning planer och alternativ de erbjuder innan du registrerar din inteckning pappersarbete. Du kanske kan få en bättre avbetalningsplan genom att gå med ett mindre konventionellt sätt för återbetalning.