olika lånemöjligheter

Om du” re ser att få det första steget på bostäder stege, kan du finna dig själv helt överväldigad av valet av bolån tillgängliga för dig. Varje långivare erbjuder ett utbud av bolån, så det kan vara ganska förvirrande. Men, det aren” t riktigt så många typer av bolån, och de” re faktiskt ganska distinkt.

Denna artikel kan ge dig en praktisk introduktion till tre av de vanligaste typerna av inteckning finns på marknaden. Under tiden kan du kolla in Alliance och Leicester” s händig inteckning miniräknare om du vill träna dina återbetalningar.

fast ränta

På en fast ränta räntan kommer att vara” fast” av långivaren för den tid, oavsett om det finns förändringar i priserna på den bredare marknaden. När denna period löper ut, kommer den fasta räntan växla normalt på långivaren” s standard rörlig ränta.

Det” s ganska vanligt för långivare att ladda upp front avgifter för fast ränta inteckning arrangemang i form av bokningsavgifter. Det” s också möjligt att de kommer att tillämpa en förtidsinlösen avgift, vilket kommer att drabba alla som betalar av sina lån tidigt med en straffavgift. Ibland denna avgift kan ansöka om längre än den fasta ränta affären.

rabatterat pris

På en rabatterad kurs, kommer en låntagare att få en inteckning till en ränta” diskonterade” mot långivaren” s standard rörlig ränta under en period. Du kanske har 2% rabatt på din rabatterat pris. Medan SVR kan förändras, kommer rabatten mot ränta gäller fortfarande, så det kan förändras.

Som med en fast ränta, det” s fullt möjligt att ha uppläggningsavgifter och tidiga avgifter återbetalning. Innan få en rabatterad kurs, bör du överväga”” betalning chock. Till exempel, om du har 2% rabatt för två år, kan det finnas ett stort hopp i räntebetalningar när den rabatterade ränta kommer till ett slut.

trackers och standard rörlig ränta

En Tracker Rate är en rörlig ränta som är kopplad till Bank of England” s basräntan. Detta kommer att ställas mot den relevanta basräntan under en angiven tidsperiod. Det” sa bra alternativ just nu, eftersom Bank of England” s Base Rate är på rekordlåga nivåer.

Liknar tracker kurs är” Standard Variable Rate” eller SVR. Detta är den basnivå som banker kommer att erbjuda dig om någon av ovanstående” bonus” erbjudanden (t.ex. en räntebindningstid) löper ut. SVR justeras på marknadsmässiga villkor, och låntagarna får se sina betalningar ökar eller minskar på sina långivare justerar hastigheten.