olika lån alternativ skillnaden mellan FHA och konventionella lån

För många kan förstå de många olika inteckning program vara tufft särskilt då det finns många olika inteckning program som ett hem ägare kan plocka ut från.

Två av de vanligaste inteckning program är FHA bostadslån och konventionella bostadslån.

Många människor är osäkra på om att gå med en FHA lån jämfört med en konventionell bostadslån. Varje låntagarens situation är ifferent så vad är bra för en låntagare inte kan vara det bästa alternativet för den andra personen.

Det är viktigt för låntagaren att förstå skillnaderna mellan FHA bostadslån och konventionella bolån så att du får in rätt inteckning för just din situation.

För det mesta, är FHA konstruerad för en första gången hem köpare, men vem som helst kan ha en FHA lån. Varje person är begränsad till endast en FHA bostadslån och du kan inte göra en FHA inteckning på en förvaltningsfastighet. Konventionella hem hypotekslån kan användas för att köpa en primär, andra eller investeringar hem. Både FHA lån och konventionella hypotekslån kan användas för att köpa eller refinansiera ett hem.

handpenning skillnader

FHA kräver en mindre handpenning, men den avslutande kostnaden för en FHA lån är högre på grund av den upfront MI avgift som för närvarande är 2,25% av lånebeloppet. Konventionella bolån har inte en upfront MI avgift. Den nuvarande FHA handpenning minsta är på 3,5% ner medan konventionella lån kräver minst 5% ner.

kredit värdering skillnader

Kredit värderingar har också en begränsad inverkan på en FHA bostadslån som kan vara bra för någon vars kredit värdering är mellan 620 till 680. Konventionella bostadslån varierar beroende på kredit värdering. Ju lägre poäng, desto högre ränta på en konventionell hem hypotekslån. Dessutom, om du kredit värdering är lägre än 680, kanske du inte att kunna få godkänt för privata försäkringar för hypotekslån. Om PMI inte godkänns, då måste du ha en handpenning på minst 20%.

FHA kräver ett spärrat konto medan vanliga bostadslån inte så länge du har minst 20% ner.

lånets storlek skillnader

FHA gränser sätts av HUD, till exempel i de flesta av Texas, är den maximala FHA hypotekslån $ 271.050. Konventionella hem bolån har en maximal låneram på $ 417,000 för de flesta stater.

Det finns många andra faktorer för att avgöra om en inteckning program. Det är viktigt att kontakta en rådgivare lån inteckning för att se vilka hem hypotekslån program bäst uppfyller dina behov.