olika inteckningar

Det finns många olika inteckning typer och det är viktigt att känna till skillnaderna mellan de olika alternativen. Att veta för-och nackdelar för varje inteckning typ kan potentiellt spara dig mycket pengar. Här är en översikt över några av de erbjudna mindre vanliga bolån. Tre av de olika inteckning typer är: flexibla betalningsalternativ ARM, endast intresse-ARM, och konvertibla ARM.

flexibla betalningsalternativ arm (justerbar ränta inteckningar)

Den flexibla betalningsalternativ är annorlunda eftersom den person som lånar kan välja från en mängd olika betalningsalternativ varje månad. Det är en förändring mössa, som begränsar hur mycket betalningar kan variera varje år. En stor positiv är att denna metod lätt kan sänka din ränta när det behövs. Detta alternativ är perfekt för människor som har varierande inkomster, exempelvis personer som får försäljningsprovision, det kanske vore bättre för honom / henne om deras betalning är mindre under långsamma tider inom sitt område. Ett stort problem är att en del av de erbjudna alternativen inte kommer att täcka räntor. Dessutom kan negativ amortering uppstå när lägre utbetalningar leda till en ökning av din månatliga balans. Dessa betalningar kan öka enormt. Förr eller senare kommer du att behöva betala av huvudmannen och utbetalningarna kommer att öka avsevärt. Välj inte denna inteckning om du inte har råd med den huvudansvarige.

endast intresse-arm

För en sträcka av tid, kommer du inte betala huvudmannen och bara betala räntan. Denna inteckning är trevligt om du inte planerar att vistas i ett hus under en längre tid och gör att du kan kosta på sig något som normalt sett skulle ha varit ur din prisklass. Om marknaden är het eller om du bor i en premie kvarter, kan du ha låga utbetalningar medan huset uppskattar i värde. Det finns alltid möjlighet att betala pengar till huvudmannen medan utbetalningarna är låga, betalningar på kapitalbelopp minska din månatliga betalningar. Denna typ av inteckning är trevligt för folk som antingen är på provision eller har bonusar som är en god del av sin inkomst som kommer i en klumpsumma. Ett problem är att i det långa loppet kommer du att få betala tillbaka den huvudansvarige, kan detta vara ett stort problem om marknaden har gått ned och värdet på ditt hus faller med det. En vanlig strategi är att investera pengarna gjorts av amorteringsfria lån och bygga upp den mot huvudman. Var försiktig, för om du inte har råd räntebetalningen och den huvudansvarige på samma gång, då huset är förmodligen ur din inkomst sortiment. Dessutom, om din plan var att sälja huset strax efter tar ut lånet och huset är inte att sälja, kan detta skada dig också.

cabriolet arm

Ett konvertibelt ARM är en ARM lån som kan konverteras till en fast ränta efter en tidsperiod. Denna typ av lån kan du spara på refinansierar kostnader om du hade planerat refinansiering oavsett. En con är att du kommer att ha en högre fast ränta med konvertibellånet, du kommer inte heller att kunna leta efter bättre erbjudanden. Det konvertibla lånet inte spara på shopping runt och refinansiering, men du kan få betala mer på fasta lån än du skulle ha med omfinansieras priser.