olika inteckning produkter och deras villkor

Väl medvetna om att en storlek inte passar alla när det gäller bolån, har utlåningen branschen utarbetat ett antal olika lån produkter som gör majoriteten av låneansökningar för att kvalificera sig för ett bostadslån.

Ryggraden i utlåning industrin är det fast ränta inteckning som anger villkoren för lånet i början och sedan inte ändrar dem för den tid av inteckning. Om du börjar med en fördelaktig ränta idag, är du skyddad från ränteförändringar som kan driva upp kostnaderna för lån under de närmaste åren och årtiondena. Omvänt, om du slutar med en hög ränta lån, kommer du att belastas med det tills priserna kommer ner och du kan kvalificera sig för att refinansiera ditt lån.

Fast ränta inteckningar finns i ett antal längder, men den överlägset vanligaste är den 15, 20 och 30 inteckningar år. Den 30 år fast ränta inteckning är den föredragna bostadslån för dem intresserade av högsta intresse skatteavdrag och som kanske inte kvalificera sig för andra lån produkter. En 20 år fast ränta lån är svårare att hitta, men det kommer ganska ofta med en lägre ränta. Den 15 år fast inteckning skär i halva kostnaden för lånet, men de månatliga betalningar är betydligt högre.

Federal Housing Administration (FHA) erbjuder lån med fast ränta till kvalificerade sökande som söker att köpa ett hem som faller under en viss cutoff belopp. Dessa lån anses för granskning och en handpenning i mängden tre till fem procent är oftast allt som behövs. Likaså erbjuder Rural bostadsförmedlingen (RHS) jämförbara villkor för invånare på landsbygden som bara har en låg inkomst och inte skulle kvalificera sig för andra lån. Ofta finns det inget behov för en handpenning. VA lån är de som erbjuds av Department of Veterans Affairs och för att kvalificera sig måste den sökande vara en veteran av de väpnade styrkorna som kvalificerar sig för villkoren för inteckning.

På andra änden av skalan är justerbar ränta inteckningar, som vanligtvis kallas ARM, vilket börjar du med en mycket låg ränta, men med tiden ökar den ränta du betalar. Den tidsperiod under vilken räntan förblir fast specificeras i dina lånehandlingar. Tidningarna kommer också att specificera frekvensen av ränteförändringar som kommer att äga rum under lånets löptid. På lång sikt är dessa lån kommer att kosta dig mer pengar än de fast ränta inteckningar och i många fall husägare har funnit att de inte har råd de ökade månatliga betalningar.
Med hjälp av ett exempel, skulle en typisk 5/1 ARM vara ett lån som har en låg, fast ränta i fem år, men som kommer att börja justera räntan i år sex av lånet. Därefter görs justeringar årligen.

Ett lån produkt inte ofta väljs är ballongen lånet. Ungefär som justerbar ränta inteckningar har en initialt låg ränta och total månatlig betalning, men i slutet av den förutbestämda tidsperioden där återstoden av lånet förfaller till betalning i sin helhet. Detta är en stor bit av pengar och många villaägare tycker att när det är dags att betala upp de är oförmögna att uppfylla denna skyldighet och antingen måste flytta eller refinansiera.