Oktober 2008 lagstiftning kan hjälpa dig att rädda ditt hem från avskärmning

Om du är bland de tusentals villaägare som står inför avskärmning i den nuvarande bostadsmarknaden, är du verkligen inte ensam. Många familjer upplever att de inte har råd med de bostäder som finansierats under subprime mortgage boom, när intäkter och handpenning (eller brist på) inte spelade någon roll.

Långivare skrev lån för i princip vem som helst med en puls, utan att kontrollera att låntagaren faktiskt kan betala för hemmet. Andra familjer har precis halkat efter på grund av den vacklande arbetsmarknaden som har sett så många företag och företag går under, och den förlust av inkomster har fått många att bli i efterskott på sina bolån.

bostäder proposition att hjälpa tusentals låntagare

Regeringen lagstiftning som antogs den 1 oktober 2008 finns att hjälpa dig om du har blivit bakom på din inteckning, förutsatt att du faktiskt har råd att göra betalningar på ditt hem. Denna lagstiftning är känd som HR 3221 bostäder räkningen. Dessa nya riktlinjer underhålls av Office of bostäder och stadsutveckling (HUD) och en fullständig beskrivning av huset propositionen finns på HUD webbplats. HR 3221 administreras av Farmers Home Administration.

För att vara berättigad till bostäder refinansiera enligt de nya riktlinjerna, måste en låntagare kunna bevisa att de är kapabla att betala för hemmet som de befinner sig i. HUD vill se till att din inkomst är tillräcklig, och de använder en 29%-förhållande. Detta innebär att om den sammanlagda månadsinkomsten för ditt hushåll (bruttolöner) är $ 4000, bör din inteckning betalning inte vara mer än $ 1160 enligt de nya HUD regeringens riktlinjer.

andra riktlinjer för att kvalificera

Förutom att bevisa för regeringen att du kan betala för ditt hem, måste din långivare överens om att ta en förlust (kallas kort lön) på den nuvarande inteckning instrumentet. Den inteckning kommer att köpas av FHA (Jordbrukare Hem Administration) under 85% av det aktuella marknadsvärdet, inklusive stängning kostnader inte överstiger 90% av det aktuella marknadsvärdet av det beräknade hem.

Många långivare är mer än villiga att absorbera denna förlust. Som ni kanske har sett på nyheterna under finanskrisen, har många långivare tvingas sälja inteckning anteckningar till andra långivare för så lite som tjugofem cent på dollarn. Så HR 3221 hjälper långivaren också.

ytterligare alternativ att överväga för att undvika utestängning

Du kan också söka upp en online långivare som specialiserat sig på inteckning refinansiering. En traditionell inteckning refinansiera kan tillåta dig att refinansiera för en längre tid, vilket gör att dina månatliga betalningar att vara mindre och under fler år. Dessutom, genom refinansiering en justerbar sats inteckning till en fast ränta, kommer du att undvika den uppblåsta ränta som är associerad med justerbar ränta inteckning och flytta in i en fast, förutsägbar betalning för en längre tid, återigen, med minskade månatliga betalningar som bättre passar din budget. Online långivare är ökända för att hitta rätt inteckning refinansiera produkt som hjälper låntagare undvika utestängning.