Oklahoma inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i Oklahoma

Kanske du, Aore köpa din första hem i Oklahoma, eller kanske du, Aore flyttar till Oklahoma från en annan stat. Hursomhelst, det, aos viktigt att du utbilda dig på Oklahoma bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du, Äôll behöver veta innan du köper ett hem i Oklahoma:

Medianvärdet priset på ett hem i Oklahoma är $ 70,700. Priset på bostäder i Oklahoma varierar kraftigt mellan postnummer. Till exempel i Oklahoma City, Oklahoma, var medianvärdet priset för en bostad i sommaren 2005 $ 120.000, men i Edmond, Oklahoma, medianen priset för ett hem var $ 130.000 och i Tulsa, Oklahoma, det var $ 250.000. Genomsnittlig ränta och jobb tillväxttakt i Oklahoma är båda över riksgenomsnittet. I själva verket har Oklahoma några av de högsta räntorna i nationen.

Oklahoma lagen förbjuder, Äúsubsection 10 inteckningar, AU som konsument transaktion som överstiger den effektiva räntan eller punkter och avgifter tröskelvärden som anges av staten. Förskottsbetalning avgifter och påföljder är förbjudna på alla bostadslån. Dessutom förbjuder Oklahoma lag som praxis att göra aktiebaserade snarare än inkomst-baserade lån.

Oklahoma invånare är berättigade till både federala och statliga bostadsprogram. Delstaten Oklahoma erbjuder bostäder program för första gången hem köpare, låga inkomstnivåer köpare hem, äldre och funktionshindrade köpare hem, och folk köper bostäder i kvalificerade landsbygden.