ökande oddset skaffa en själv cert inteckning

A self cert inteckning, annars känd som en “self-cert lån,” är ett lån som vanligtvis erhålls genom dem som är egenföretagare. Det är också en bra metod för att få ett lån för dem som kan ha inkomst från flera källor, eller de som inte har gemensamma former som borgar för ett resultat under de senaste månaderna.
De flesta långivare som ger ut själv cert inteckningar kommer att ställa en massa frågor-mer så än vad som anses vanligt. Eftersom bevis på inkomst är svårare att bevisa, långivare måste bekräfta att den inkomst man gör verkligen vad de gör varje löneperiod. Kontroll av tillförlitligheten av inkomsten är en annan viktig punkt för långivare, så försök att hitta bevis för att betala räkningar i tid och försöka upprätthålla god status med kredit företag.
Priser för en själv cert inteckning är inte alltid det bästa, så gå med på att ta en högre ränta kommer alltid att förbättra chanserna att få lånet i fråga. Det är inte ovanligt att se en första-gången lånet som anses själv-cert att gå så högt som 20% eller högre räntor. Som kredit ökar, och pålitlighet är bevisad, kommer dessa priser går ner dramatiskt.
Utlåningen opererar baserat på hur väl fungerande ekonomi vid en given tidpunkt. När konjunkturen försämras, eftersom det har under de senaste åren, långivare är mer försiktiga på vem de ger lån till. De som uppvisar mer risk är mer sannolikt att nekas för ett lån. Detta gäller särskilt med själv cert bolån, eftersom de per definition innebär en viss risk. Tappa inte modet, utan besöker alla möjliga långivare och få en klar uppfattning om vilka alternativ som presenteras för dig.
En egen certifiering inteckning kommer att fungera ungefär som en vanlig inteckning vilja. De är oftast ganska stora i storlek, vilket innebär att de kommer att ta ett långsiktigt åtagande. Innan funderar på att ansöka om en själv-cert lån, först göra en ordentlig budget eller ordna en gaurantor ifall saker tar en vändning till det värsta. I vissa fall kan långivare tvinga en garant för att skriva också, för att se till att deras pengar inte kommer att gå till spillo med låntagaren.
Om du har möjlighet, se till att ta några besläktade former eller uttalanden som kan visa ens ekonomiska värde. Detta kan vara något så enkelt som sparade check stubbar, kontoutdrag, eller ens utskrifter av online-tjänster pengar spårning som PayPal. Allt hjälper när man försöker få en långivare att enas om att godkänna en self cert hypotekslån-och dubbelt så med räntesänkningar.
avslutande kommentarer
Att få ett lån kan vara en lång och svår process. Prova att besöka några olika långivare och få offerter på priser och tillgänglighet. Också fråga om hur du kan sänka dina priser i framtiden genom att skaffa en egen cert hypotekslån.