öka kontant för fastighetsmarknaden.

En färsk undersökning tas av en av de största sälja och hyra tillbaka företag i branschen har visat att de förväntar sig cirka 50.000 kundförfrågningar före utgången av 2008. Detta visar en stor ökning jämfört med 2007 då de fick endast 36.000 förfrågningar. Med resultat som dessa det ser ut som sälja och hyra tillbaka sektorn kommer att vara på att öka under de kommande åren.

Finanskrisen har fått skulden för ökningen av människor som vill sälja sin egendom för kontanter som de tyvärr inte kan hålla jämna steg med sin avbetalning eller sälja sin egendom (om de inte är beredda att förlora en anständig procentsats.)

Sälja och hyra tillbaka system används främst av personer som antingen är i skuld eller snabbt behöver få tag i någon kassa. Sälja sina hem för att sedan hyra tillbaka verkar vara ett bra alternativ eftersom det i vissa fall hjälper till att undvika utmätning. Merparten av tiden kunden får ca 80-90% av värdet för deras hem, kommer detta att göras tillgängliga för hyra omgående så att de inte behöver flytta ut.

Det finns bekymmer att vissa företag kommer att försöka köpa fastigheten för 60-70% av husets värde innan hyra det tillbaka till ex ägaren på en hög månadsavgift. Eftersom denna höga månadskostnad kommer att avgöras i ett långtidskontrakt detta tyvärr kommer att hålla fritt ägarna bundna till sina gamla egendom gör det bolag som äger det rika. Tyvärr på grund av en brist på regler legitima företag håller tjärat med samma pensel och på det hela taget de flesta av dessa sälja för att hyra tillbaka företag arbetar etiskt och bibehålla en hög standard på kundservice.