offset vad

Vad skulle du tänka om en inteckning som är en del av ditt nuvarande konto och kunde, delvis betalas av ränta på dina besparingar? Det har verkligen väckt mycket uppmärksamhet och antalet av dessa inteckningar har mångdubblats ungefär tjugo gånger under en sjuårsperiod.

Offset inteckningar normalt erbjuds till mycket konkurrenskraftiga priser och är vanligtvis mycket flexibla. Eftersom du kan ställa in den ränta som du kan vinna på besparingar mot saldot på ditt lån, kan det vara en lönande att spara på den totala kostnaden för lånet. Ett annat plus är att om du vill overpay på din inteckning när du är i fonder och UNDERBETALA från tid till annan, bör detta inte vara ett problem.

Intresse som du betalar på inkomster från pengar du har sparat kan kvittas mot ditt lån. Din inteckning binds in med ditt nuvarande konto och köra “som en”. Varje månad får du ett meddelande som visar inteckning balans, sparande och ditt nuvarande konto.
Denna typ av inteckning är särskilt lockande för egenföretagare. De kan använda pengar som avsatts för stora tillfälliga utgifter såsom deras skatt för att kompensera sin inteckning. För andra som får stora bonusar, och kommer att ha pengar på kontot för en rimlig tid, är det en idealisk arrangemang, vilket innebär att de kan sänka räntan på sina lån, även om de kommer att behöva dra ner på pengarna så småningom. De med betydande besparingar skulle vara klokt att titta på fördelarna med off-inställningen.
Det bör noteras att en hel del disciplin i nödvändig när kvittning. Frestelsen för stänk kontanter kan vara svårt för vissa att motstå och göra detta alltför ofta skulle göra det hela mindre fördelaktiga. en variabel-
Så, off-set bolån är förmodligen inte för alla. Om du inte har fått märkbara besparingar eller stora bitar av pengar som kommer in från tid till annan, är fördelarna inte riktigt kommer att vara användbart för dig. Det finns flera andra inteckning produkter runt och om du behöver re-försäkran om att veta exakt vad din månatliga återbetalningen kommer att bli, då en fast ränta inteckning kan vara en bättre produkt för dig.
Om du kan leva med en viss grad av osäkerhet, är en rabatt inteckning annat alternativ. Baserat på långivare SVR, eller standard rörlig ränta, spårar detta Bank of England (BOE) basräntan plus en viss procentsats av upp till två procent. Det följer i stora drag den takt, som går upp och ner beroende på basräntan. I själva verket, när BOE: s stiger, går det upp, men när det faller, är långivaren faktiskt inte skyldig att tillämpa hela minskningen.
För en garanterad bas-ränta tracker, det är precis vad du kan göra med – en Tracker inteckning. Du betalar en något lägre ränta utöver basräntan med detta alternativ, men det följer exakt. Det är en chansning – en hel del när räntorna är låga, men vad går ner kan komma tillbaka upp och fånga dig.
Vad du förmodligen behöver, framför allt, är några råd. Det bästa sättet att göra detta är att be en oberoende mäklare – bara gå på linjen och all den hjälp du behöver finns. De ska tänka på dina behov och söka på hela marknaden för vissa jämförande offerter för att se till att du får det bästa priset.