offset inteckningar och din utestående saldon

I världen av bolån är fylld av val för potentiella husägare idag. Inte längre göra de söker bolån endast har valet av en eller två produkter. Istället finns det en uppsjö eller produkter tillgängliga för att passa varje möjligt vill och behöver gå! Offset inteckningar ger ett av dessa alternativ, och de gör det också lättare att hantera dina pengar på en bredare skala också.

En individ kan välja offset inteckningar när han eller hon har flera produkter med en leverantör. Alla saldon på löpande konton, bolån och sparkonton hålls separat men faktiskt avräknas mot varandra, vilket innebär att du får en övergripande balans. I enkla termer, eftersom den andra kontosaldo kvittas mot inteckning, betyder det att en person kommer att betala mindre intresse eftersom den totala balansen kommer att vara mindre än din faktiska inteckning balans. Offset bolån är därför bevisa populära eftersom de är billigare för dem med betydande besparingar än andra inteckning konton som hålls separat.

Offset bolån är också populärt eftersom du kan faktiskt UNDERBETALA då och då om du har en nödsituation. De andra saldon kan betyda att du har råd att UNDERBETALA utan härrör avgifter eller räntor som följd. Du kan också ta betalt semester om du så önskar, eller betalar för mycket. Graden av flexibilitet som offset inteckningar är långt bättre än med några andra typer av inteckning som kännetecknas av sin styvhet.

Men majoriteten av offset inteckningar finns endast tillgänglig på en rörlig ränta, vilket innebär att de räntor som de har fastställs av Bank of England räntan på den tiden. Det är bra om räntorna är låga, men om de råkar vara så höga som de är just nu, då detta kan leda till ekonomiska svårigheter. Betalningar för offset inteckningar därför inte satt i sten, vilket kan visa sig vara en nackdel för vissa!