offset inteckningar kan spara dig tusentals

Offset inteckningar erbjuda ett attraktivt alternativ till traditionella inteckningar och kan spara dig tusentals på lång sikt.

Att köpa ett hem är en spännande tid, och det är den största finansiella köpet att de flesta människor göra. Majoriteten av husköpare har inte råd att köpa ett hus direkt och det skulle vara opraktiskt att spara upp hela beloppet av huset innan du köpte den, eftersom du skulle behöva någonstans att bo under tiden. Därför är det vanligt att ta ut en inteckning – ett lån säkrade mot den egendom som du köper.

I Storbritannien finns det olika typer av inteckningar att välja mellan, bland annat en inteckning som är en stor framgång i Australien, varifrån den härstammar. Det kallas en offset inteckning. I grund och botten, offset inteckningar använder intresse earnt från dina sparkonton och transaktionskonton mot dina lånekostnader, och som ett resultat detta minskar din totala amorteringar.

Med offset inteckningar, kör din inteckning konto tillsammans med alla dina andra konton, och nettot för alla konton beräknas normalt på en daglig basis. Räntan arbetade sedan ut på den totala summan du har på dina konton. Allt det intresse ni har earnt från ditt sparande och transaktionskonton går rakt in i din inteckning konto.

Som med de flesta inteckningar finns variationer kring detta tema, till exempel ett bytesbalansen inteckning (CAM). Din lön utbetalas direkt till din inteckning konto där det omedelbart minskar din inteckning balans. Du kan sedan dra mot kontot för din normala utgifter som du gör med ett vanligt konto. Inteckning balans och ränta beräknas dagligen, så även om pengarna var kvar i ditt konto under en kort period, skulle det ändå ha en viss positiv inverkan på kostnaden för din inteckning.

Offset bolån är mycket effektiv. De ger dig möjlighet att ägna merparten av dina besparingar för att minska din inteckning, vilket kan spara dig tusentals pounds från inteckning kostnaden, och gör att du kan betala dina lån tidigt. Du skulle fortfarande ha möjlighet att vidarekoppla dina besparingar till andra användningsområden, men du skulle ge upp en del av de besparingar som görs på din inteckning.

Nackdelarna att kompensera inteckningar, är att inteckning räntorna kan vara högre än de erbjudanden du kan få på andra typer av bolån, och det finns ofta inga specialerbjudanden, t.ex. låga rabatterade priser för de första åren. Om du brukar hålla en låg balans i ditt nuvarande konto och har lite i vägen för sparande, de fördelar du får från att kombinera konton kan vara för liten för att uppväga den extra kostnaden för offset inteckning. Du måste också vara effektiv med att hålla koll på dina ekonomiska utgifterna, särskilt i fallet med ett CAM där du har bara ett enda konto för både din inteckning och bytesbalans.

Du behöver inte nödvändigtvis en offset inteckning för att betala dina lån tidigt. Du kan ha en vanlig inteckning och en helt separat sparkonto. Sedan, då du kan använda dina besparingar för att betala av en del av ditt lån, vilket kan sluta i att du betalar av inteckningen tidigt. Men till skillnad från offset inteckningar, skulle du behöva betala den skatt som var earnt i sparkonto.

En offset inteckning skulle kunna vara rätt inteckning valet för dig, om du är bra med din ekonomi, har i allmänhet en hög bytesbalans, har någorlunda högt sparande och du är en skattebetalare, särskilt en högre ränta skattebetalare. I Storbritannien, är ett ökande antal finansiella långivare som erbjuder offset inteckningar på grund av de fördelar som de erbjuder till kunden.