offset inteckningar kan hjälpa bank – kolla in för-och nackdelar

Vad är en offset inteckning? Sådan typ av egendom lån är när en del av inteckning balans vanligtvis tas ur ekvationen när det gäller att betala ränta på balansen. Nästan så mycket som 10-30% av hela lånet kommer att kompenseras, vilket innebär att husägare kan betala tillbaka en reducerad ränta över tiden vilket innebär sannolikt att betala av deras hem mycket snabbare.

Låt oss gå in på detaljer om driften av offset inteckningar. Om gäldenären har tillräckliga personliga besparingar då han kvalificerar sig ha en offset hypotekslån, då kunden är bara skyldig att betala ränta på en del av den totala summan. Till exempel, om hela lånet är $ 400.000 och kunden har ekonomiska besparingar på $ 100.000 då som kan kvittas mot betald ränta, och så att kunden bara betalar ränta på $ 300.000. Detta hjälper kunden att spara pengar på sin totala inteckning under flera år.

De logiska skäl långivare som erbjuder detta alternativ är att få tag på den månatliga betalningen snabbare som offset inteckningar har ofta en högre ränta än vanliga bolån. Detta är en win-win för både låntagare tillsammans med lånet företaget, hjälper både sparar pengar.

Några stora fördelarna med Offset inteckningar

– Den ränta som betalas under hela lånet är lägre väsentligt sedan behöva betala ränta på hela saldot. Det totala belopp som du sparar lägger upp genom åren.

– Betalningsvillkor är flexibla. Ger möjlighet att betala mindre, få ökad återbetalning till ens betala tillbaka ditt bolån förr är att föredra.

– Detta är en stor inteckning för konsumenter med en hel del ekonomiska besparingar som bara sitter på sitt bankkonto. Detta gör att du kan dra nytta av de besparingar och betala mycket mindre för den totala kostnaden för ditt eget hem.

Nackdelen med offset inteckningar

– Du måste ta notis om de bolåneräntor eftersom de inte är typiska som vanliga bostadslån. Du kommer att behöva åka runt för att få den bästa ränta och billigast bolån.

– De månatliga avgifter är högre än vanliga priser. Så om du inte har råd med höjda priser, är förskjutna inteckningar nog inte rätt för dig.

– Om du inte har ett stort antal besparingar, kommer de högre räntorna minska dina besparingar snabbare därför du måste hålla ett fast grepp om din ekonomiska.

Som ni kan se, är en offset inteckning inte utan negativ. Även om du sparar pengar i det långa loppet, är denna typ av inteckning inte lämplig för alla.

Sammanfattningsvis, det finns massor av fördelar och nackdelar som är förknippade med offset inteckningar. Genom att utföra noggrann due diligence, måste du kunna hitta en hel del som passar dig bäst. Genom att arbeta med en finansiell konsult och beräkna dina löpande utgifter enligt de nya bolåneräntor, kommer du att kunna ha en öppen idé om du ska prova denna typ av inteckning. Först därefter ska du Gå vidare in i en få den billigaste inteckning plan.