offset inteckning förklarade

En offset inteckning använder i stort sett intresse från ditt sparkonto mot ränta på dina lån. Vanligtvis din bolåneinstitutet kommer att länka din inteckning och sparkonto till ett enda konto, med samma finansiella institut. Varje månad är det belopp du är skyldig på din inteckning minskas med det belopp som du har på ditt konto, innan du arbetar ut ränta på hypotekslån. Till exempel, om du hade en offset inteckning på £ 100.000 och du hade besparingar i ditt offset hänsyn till £ 25.000 kommer du bara betalar ränta på £ 75,000. När ditt sparande balans går upp, betalar du mindre på din inteckning. Om du ständigt hålla ditt sparande balans hög, kan detta resultera slutligen i din inteckning betalas av tidigt. Å andra sidan, om dina besparingar går ner, betalar du mer på din inteckning. Din inteckning långivare kommer att planera med dig det lägsta belopp du ska lämna in ditt konto varje månad.

Offset bolån är särskilt attraktivt för högre ränta skattebetalare som annars skulle debiteras 40% skatt på ränta earnt på sitt sparande. När räntan earnt på ditt sparande automatiskt används för att kompensera din inteckning, kommer du inte betala någon skatt på dem som sparar. Enligt en stor finansiell långivare i Storbritannien, tror de att 25% av befintliga inteckningar innehavare skulle vara bättre med en offset inteckning.

Offset bolån är också flexibel utan ett straff. Du kan göra extra inbetalningar, enligt betalningarna och har en paus från betalningar så länge du har gjort tillräckligt stora utbetalningar över åren.

Inte alla offset inteckningar är densamma. Den konkurrens mellan långivare ökar och som en konsekvens låntagaren har fler alternativ att välja mellan. Detta kan inkludera: gratis fastighetsvärderingar och gratis juridiskt arbete, med hjälp av två nominerade sparkonton kompenseras, och ytterligare faciliteter upplåning. Beroende på din långivare, kan de sparkonton för familjemedlemmar kombineras för att kvittas mot en persons lån, det är ett populärt val för föräldrar som vill hjälpa sin avkomma köpa sin första bostad.

Det finns vissa nackdelar med en offset inteckning. Mest offset inteckningar tillåter låntagaren att ha en kreditgräns, om du inte är disciplinerad om att betala tillbaka detta, sedan i slutet av din inteckning period, kan du vara kvar med ett stort lån för att betala. Således tar det en hel del budgetering och självbehärskning för att säkerställa bytesbalansen inteckning fungerar effektivt. Räntorna är olika för bytesbalansen, sparande och bolån, så att du inte har möjlighet att spara pengar på standard rörlig ränta som du kan göra med en bytesbalansen inteckning.

Offset inteckning som ursprungligen startade i Australien och är ganska ny på den brittiska marknaden, men de har snabbt ökat i popularitet. Ursprungligen bolåneinstitut riktade enbart de rika, men de har nu bredda marknaden för kunder som debiteras grundskatt och har besparingar. Som en grov vägledning, behöver en grundläggande skattebetalare runt £ 20.000 i besparingar bakom en £ 100.000 inteckning att göra offset mycket bättre än en traditionell inteckning. För en högre ränta skattebetalare, är besparingarna kravet om £ 10.000 trots att dessa siffror kommer att förändras när räntorna varierar. Om du letar efter en inteckning, är en offset inteckning något att allvarligt överväga, speciellt om du är en högre skattesats skattebetalare och / eller har stora besparingar för att kompensera. Medan den grundläggande idén om en offset inteckning är enkel, blir det komplicerat. Detta visar tydligt behovet av att prata igenom saker och ting med en inteckning rådgivare. Det är deras jobb och ansvar att se till att du får rätt typ av inteckning och den bästa affären.