och nackdelar med omvänd inteckning betalning

Kalifornien Reverse Mortgage är ett lån där långivaren antingen betalar du ett engångsbelopp på en gång, gör regelbundna månatliga betalningar, sträcker sig en kredit, eller en kombination av de tre. Du fortsätter att äga ditt hem och betala fastighetsskatt, driftskostnader och underhåll. Men eftersom du gör inga regelbundna lön outs på lånet stiger balansen skulden varje månad med den ränta som tillämpas för den. I händelse av din död, skulle dina arvingar vara ansvarig för att betala hela skulden, vilket ofta sker genom försäljning eller refinansiering huset. Det finns ett antal för-och nackdelar för de olika Kalifornien Betalning Reverse Mortgage alternativ.

A.Line av Credit: Detta är när tillgång till medel är på din diskretion. De Fördelar och nackdelar med denna typ av Kalifornien Reverse Mortgage betalning är följande

Fördelar: Flexibilitet – en av proffsen i denna Reverse Mortgage Betalning är att du kan komma åt pengar som helst, när du behöver dem.

Potential – Ett annat Pro av denna Reverse Mortgage Betalning är dess tillväxt funktionen. Den outnyttjade delen växer. Detta betyder inte att du tjänar ränta. Tillväxtfaktorn tar hänsyn till att din bostad har ökat i värde under de senaste 12 månaderna och att du är ett år äldre.

Extra inkomst – Du kan använda ditt eget kapital för att komplettera din pensionsinkomst. Du kan ta en klumpsumma av kontanter och en månatlig check. Du kan också ta en månatlig betalning och har en kredit du kan skriva kontroller som du behöver.

Nackdelar: Spendera lure – En av nackdelarna med denna Reverse Mortgage Betalning är att är att de medel som lätt kan vara uttömda.

Byråkrati – För att komma åt dina pengar, måste du lämna in en skriftlig begäran till lånet serviceföretaget hantera ditt konto. Den innehåller flera omgångar av officiella dokument och möten för att få det godkända beloppet.

B. Term: Här får du fasta månatliga betalningar för en viss tidsperiod. De Fördelar och nackdelar med denna typ av Kalifornien Reverse Mortgage betalning är följande:

Proffs Omedelbar överföring – Fonder är omedelbart och automatiskt in på ditt bankkonto träffa din omedelbar finansiering eller behöver akut.

Regelbunden pengar som genereras – Du kan ta emot stora månatliga förskott hjälper i planeringen ut dina vanliga utgifter.

Nackdelar Fast belopp – Det belopp du får varje månad är fast, så om du behöver ytterligare medel, måste du begära en ändring betalningsplan som är en tidskrävande process.

En stor nackdel med detta Reverse Mortgage Betalning är att månatliga förskotten inte indexeras för inflationen.

C. Tenure: Här får du fasta månatliga betalningar så länge du bor i ditt hem. De Fördelar och nackdelar med denna Kalifornien Reverse Mortgage Payment är följande:

proffsen

Värt det – de månatliga förskotten fortsätter så länge du bor i ditt hem, även om det totala belopp som du får överstiger värdet på ditt hem. Trots detta, kommer du är skyldig aldrig mer än vad ditt hem är värt.

Inga pengar oro – Du kan hålla emot betalningar för så länge du lever. Din make kommer att hålla emot betalningar om han eller hon fortfarande lever. Du behöver aldrig sälja ditt hem även om du överlever det egna kapitalet. Den inkomst du får är skattefria.

Nackdelar Det belopp du får varje månad är fast, så om du behöver ytterligare medel, måste du begära en ändring avbetalningsplan.

Du lämnar mindre eget kapital för dina barn om du väljer fel program.