och nackdelar med omvänd hypotekslån

Omvänd bolån tippad som den idealiska lösningen för äldre villaägare som kan behöva extra inkomster under sin pensionering år. På ytan, omvänd inteckningar verkar ha några ned sidor. Husägare får en månatlig ersättning från banken, vilket tillåter dem att stanna kvar i sina hem och betala kostnader. Det finns inga betalningar så länge husägare kvar i hemmet, då lånet förfaller och kan återbetalas genom att sälja hemmet. En omvänd inteckning låneavtal kan verka som en skänk från ovan, men det finns både fördelar och nackdelar för att vända bolån. En klok husägare gör klokt i att undersöka dem noga.

Vad är en omvänd hypotekslån?

En omvänd hypotekslån är ett bostadslån som betalas ut i månatliga rater till husägare. Inga utbetalningar beror på lånet så länge som husägare fortsätter att leva i hemmet som sin primära bostad.

Vilka är kraven för att få en omvänd hypotekslån?

En av de tidigaste omvänd bolån skapades av Federal Housing Administration (FHA). Sedan dess har det funnits särskilda krav som ställs för att kvalificera sig för en Home Equity Conversion Mortgage, mer känd som en omvänd inteckning. För att kvalificera sig för en omvänd inteckning genom FHA:

– Du måste vara minst sextio två års ålder
– Du måste antingen äga ditt hem direkt, eller ha en liten mängd kvar på din inteckning som kan betalas ut med behållningen av omvänd inteckning
– Du måste leva i hemmet
– Hemmet måste vara antingen ett enfamiljshus eller en 1-4 enhet flerfamiljshus hem, med ägaren som innehar någon av de enheter
– Bostadsrätter och tillverkade bostäder som uppfyller FHA standarder kan också kvalificera
– Husägare måste tala med en HUD-godkänd rådgivare innan du skriver en omvänd hypotekslån

Vilka är fördelarna med en omvänd hypotekslån?

Eftersom omvänd inteckningar är utformade för att gynna pensionärer som vill stanna kvar i sina hem, det finns några mycket viktiga fördelar för en omvänd inteckning. De innefattar:

– Det finns ingen inkomst för att kvalificera för en omvänd hypotekslån, så det är lätt att kvalificera sig för en.
– Det finns inga betalningar på den omvända inteckning så länge husägare fortsätter att använda det hem som sin primära bostad.
– Du kan aldrig skyldig mer än värdet på din bostad vid den tidpunkt som du (eller dina arvingar) sälja hemmet, även om det långivande bolaget har betalat ut mer än hem är värt vid försäljning tid.
– Du kan välja ett av flera alternativ för att få ditt lån, vilket gör den till en av de mest flexibla bostadslån tillgängliga.
– Det omvända hypotekslån kommer inte på förrän låntagaren (eller låntagare, om det finns fler än en) dör, säljer hemmet, eller flyttar ut ur hemmet. Vid denna punkt, kommer inteckning beror i sin helhet.
– Den husägare inte kan bli vräkta från sitt hem så länge som försäkringar och skatter hålls aktuell.

Vilka är nackdelarna med en omvänd hypotekslån?

Även omvänd inteckningar har många fördelar, är det också viktigt att titta på deras potentiella negativa. De innefattar:

– Utgående kostnader på en omvänd hypotekslån kan ibland vara dubbelt så hög som avslutande kostnader på en vanlig inteckning.
– Om det finns en enastående inteckning eller bostadslån, måste den betalas ut med Likviden från lånet vid stängning. Således, om du kan låna $ 100.000, men har en $ 10.000 utestående lån, måste du ta minst $ 10.000 i en klumpsumma att betala av.
– De Lånebeloppet, vare sig i en klumpsumma eller i månatliga betalningar, kan påverka din rätt till Medicaid eller annan statlig eller federal betalningar stöd.
– Din lånet till betalning när du inte längre ockupera den som din primära bostad. Vid den tidpunkten, kommer du eller dina arvingar måste sälja huset för att betala tillbaka alla pengar som har betalats ut. Om du vill att ditt hem för att stanna kvar i familjen, kan en omvänd inteckning inte vara den bästa planen för dig.

Beslutar om eller inte att ta ut en omvänd inteckning mot ditt hem är ett komplext beslut med många för-och nackdelar. FHA kräver att dessa överväger omvänd inteckningar sitta ner med ett bostadslån rådgivare och diskutera alla detaljer i processen. Dra full nytta av kravet att utforska alla för-och nackdelar med att ta ut en omvänd inteckning så att du kan göra det bästa beslutet för dina ekonomiska förhållanden.