och nackdelar med olika typer av inteckningar

Det finns olika typer av inteckningar och alla har sina för och nackdelar. Om du har letat efter en inteckning i marknaden för en lång tid, så har du kanske hört talas om de olika typer av inteckningar tillgängliga för dig. Att försöka välja mellan en justerbar, fast, hybrid, omvänd och ballong inteckning kan vara svårt för vem som helst. Du bör vara beredd innan du väljer ett lån. Vad du hittar nedan är några vanliga typer av inteckningar och deras för-och nackdelar:

1) Justerbar ränta inteckningar

En justerbar sats inteckning (ARM) bär vanligtvis en ränta som kan stiga eller sjunka på grund av existerande marknadsvillkoren. Dessa lån har normalt låga räntor i början men efter en justering, kan deras stiger markant.

Pros av vapen

Den låga räntan som erbjuds i början är kanske den största fördelen med en ARM. Detta gör dem till ett attraktivt alternativ för första gången hem köpare som kan få problem med att göra utbetalningar under den inledande fasen.

nackdelar med vapen

Nackdelarna med anknytning till en ARM är att räntan är säker på att stiga med tiden. Självklart kan detta leda till högre månatliga betalningar, vilket är besvärande för många låntagare som inte är redo för det.

2) Fast ränta inteckningar (FRMs)

Som namnet antyder, bär en FRM en ränta som förblir konstant. Återbetalningstiden kan variera från 5-30 år och dessa lån är vanligtvis betraktas som de mest pålitliga alternativ.

Proffsen frms

På grund av de förutsägbara betalningar, kan en FRM du att kunna förutse dina boendekostnader på lång sikt. Det ger dig sinnesfrid att veta att din ränta och månatliga betalningar lån aldrig kommer att variera med tiden. Enligt många inteckning proffs, bör en FRM vara everyoneâ € ™ s mål.

nackdelar med frms

Kanske den mest betydande nackdel relaterad till FRMs är att deras ränta kan verka för hög i början. Dessutom är det svårare att kvalificera sig för en FRM än för andra lån.

3) ballong inteckningar

En ballong lån har en fast ränta, dock varierar lånet vanligtvis från 3-10 år. Efter denna period, blir hela lånebeloppet betalas.

Fördelar med ballong lån

Ballong lån erbjuder ofta några av de billigaste fast ränta. Detta lån är rimligt för de människor som hoppas på att få ett engångsbelopp vid förfallodagen för lånet.

Nackdelar med ballong lån

Vissa låntagare inte har möjlighet att betala av hela inteckning efter bara 10 år, vilket kan leda till utestängning om de inte kan refinansiera. Även om de har möjlighet att refinansiera, skulle de nog bli slagen med en mycket hög ränta.

4) hybrid inteckningar

En hybrid lån är en blandning av både armar och FRMs. De kommer med en räntebindningstid, normalt 5-10 år. Efter denna term, vänder lånet till en ARM.

Fördelar med hybrid lån

Den omfattande räntebindningstiden är lämplig för bostadsköpare som vill omforma deras budget många år i förväg.

Nackdelar med hybrid lån

Liknar en ARM, det finns möjligheter att räntan och månatliga betalningar kan stiga under hela lånets löptid.

5) Omvänd inteckningar

Omvänd inteckningar har utformats för seniorer (i åldern 62 och över). Med hjälp av dessa lån, kan de omvandla en del av deras hem kapital till skattefria inkomster.

Fördelar med omvänd inteckningar

Den viktigaste fördelen med dessa lån är skattefri inkomst. Låntagarna behöver inte betala tillbaka lånet så länge de stannar i sin primära bostad. Det finns ingen förutsättning för kredit historia eller minimiinkomst. Dessutom låntagare förbli livslångt innehavare av deras bostäder.

Nackdelar eller nackdelar med omvänd inteckningar

Mest omvänd inteckningar löper med rörlig ränta. Därför finns det en viss osäkerhet när det gäller räntorna är berörda. Konsumenterna är inte heller tillåtet att låna mer än värdet av deras hem. Vid vissa tillfällen, är de skyldiga att betala för originering avgifter, utgående kostnader och service avgifter.