och nackdelar med livstid inteckningar

Det bästa alternativet i dessa dagar för att låsa upp värdet på din bostad innebär att man tar ut en plan för livstid inteckning. Du kan låna pengar mot värdet av ditt hem i form av inteckning. Detta är vanligtvis i form av en klumpsumma, en regelbunden inkomst eller båda. Det rekommenderas starkt att du söker oberoende juridisk rådgivning innan den ingår några equity release arrangemang.

fördelar

Det finns några system för mindre än 60 äldre folk, men de flesta av dem erbjuder produkter för personer i åldern 60 och framåt.
Din bostad blir kvar och alla prishöjningar fördelar kommer att gälla.
Du vet hur mycket pengar du får från systemet från början.
Möjlighet att lämna några egna kapitalet till dina arvingar, beroende på storlek och längd på ditt lån.
regleras av Financial Services Authority.

nackdelar

Om du inte är disciplinerad i kostnader då din totala skuld kommer att växa med tiden, även om detta kan begränsas genom att endast släppa pengar du behöver när du behöver det.
Hela eget kapital i din bostad kan vara utmattad, lämnar ingenting för din familj.
Eftersom du inte betala tillbaka något till slutet av lånet, är ränta läggs till skuldbeloppet. Du kommer därför att börja betala ränta på detta liksom. Som ett resultat det totala belopp du är skyldig kommer att växa snabbare än det skulle med ett lån där du betalar ut ränta under lånets löptid
Om du väljer att betala tillbaka lånet i förtid, kan förtida återbetalning avgifter tillkommer.
Din skattesituation och rätten till behovsprövade förmåner kan påverkas, så kanske dina alternativ för att flytta eller sälja ditt hem i framtiden.