och nackdelar med fast ränta inteckningar

Bolån som erbjuder fast ränta är den vanligaste typen av lån för nya bostadsköpare. Eftersom räntorna är stabila, långsiktiga husägare kan budgetera sina finanser därför att de kommer att skyddas mot stigande räntor.

Tillsammans med fasta priser som bestäms av marknaden, innebär denna typ av lån liten risk och erbjuder långsiktiga låga månatliga betalningar som är skyddade från effekterna av inflationen.

Även tilltalande för de flesta, fast ränta hypotekslån är inte för alla. Andra typer av bolån tillåter dig att låna mer än du kan med en fast ränta inteckning. Om din vistelse i hemmet som du lånar mot är kort i tenure, så skulle du förmodligen få betala mer i ränta än vad du skulle göra om du väljer en rörlig ränta inteckning.

Slutligen, med fast ränta, är du engagerad i den takt under hela din inteckning, även om marknadsräntan faller någon gång i framtiden.

Tänk på att det första erbjudandet du får är inte alltid det bästa. Ta din tid, utforska alla alternativ från många olika långivare, och bestämma vilken politik som bäst passar dina behov. Det är alltid okej att säga “nej.”