och nackdelar med ett intresse bara inteckningslån

Ett intresse bara inteckning lån är en typ av lån som gör att låntagare att minska månatliga betalningar för en period. Istället för att betala månadsvis amortering och ränta på lånet du tog, du betalar bara ränta under lånets löptid som vanligtvis är de första fem eller tio år. Ett intresse som bara inteckning erbjuder de lägsta möjliga månadskostnaden för magra månader, men ändå tillåter låntagaren att betala ner stora mängder av den huvudansvarige när bonusen tiden rullar runt. De lägre månatliga betalningar under den amorteringsfria perioden är perfekt för människor med varierande eller oförutsägbar inkomster såsom de som arbetar på provisionsbasis eller en företagare som väntar låga inkomster på grund av den rådande ekonomiska situationen.

Å andra sidan, är dessa typer av lån som inte rekommenderas för de flesta vanliga löntagare som inte är insatt i investeringar och sparande strategier. Detta beror på att efter den amorteringsfria perioden slutar, kommer det långivande bolaget kräver att låntagaren att börja betala tillbaka den huvudansvarige. Detta i sin tur kommer att leda till en betydande ökning på din månatliga inteckning betalningar.

Intresse endast inteckningar ger en billigare och mer prisvärt alternativ för husägare och investerare som de bör utnyttja. Genom att betala bara ränta på ditt bolån, kan du använda din överskjutande fond genom att investera i aktier eller alla andra företaget där dina pengar kan tjäna någon form av ränta eller vinst. Men om din inkomst inte ökat på det sätt du förväntat efter intresse bara period av ditt lån, kan dina efterföljande betalningar vara dyr.